Marea Britanie, în zodia naționalismului. Ministrul Apărării: „Orașe întregi sunt inundate de valuri de imigranți”

Marea Britanie, în zodia naționalismului. Ministrul Apărării: „Orașe întregi sunt inundate de valuri de imigranți
Publicat: 26/10/2014, 19:18

Londra trece din nou printr-o zodie propice discursului naționalist, anti-imigranți, după alegerile europarlamentare și cele parlamentare în care UKIP, partidul extremist britanic, a înregistrat succese. Acum, clasa politică britanică și în special conservatorii care sunt la putere sunt nevoiți să țină pasul cu UKIP, care din nou pleacă favorit la alegerile parlamentare parțiale din câteva circumscripții, precum și cu strategia premierului David Cameron de a negocia un statut aparte al Marii Britanii în Uniunea Europeană, cu accent printre altele pe controlul migrației. Până acum însă, Cameron s-a lovit de refuzul categoric al cancelarului Germaniei, Angela Merkel, care i-a transmis duminică lui Cameron că nu are de gând să aducă modificări fundamentale principiilor libertății de mișcare în UE.

În acest context, în care miniștrii conservatori încearcă renegocierea relației Marii Britanii cu UE, Michael Fallon, ministrul Apărării, a declarat că există orașe britanice „inundate” de imigranți și că louitorii lor sunt „sub asediu”, conform The Guardian.

Fallon a făcut aceste comentarii încercând să îi ia apărarea premierului David Cameron, care a arătat că dorește să aducă schimbări la principiul UE de libertate a mișcării forței de muncă, impunând o așa-zisă „linie roșie” (în trecut, el a vorbit despre cote-limită anuale pentru forța de muncă imigrantă, pe care UK o poate primi). Cameron ar urma să prezinte un memoriu prin care să ceară introducerea de cote pentru imigranții nespecializați.

Cameron a fost însă pus la punct tot duminică, de Angela Merkel, care i-a transmis că „Germania nu va interfera cu principiile fundamentale ale libertății de mișcare în UE”, conform Sunday Times.

În replică, Michael Fallon, ministrul Apărării, a declarat că „germanii nu au văzut propunerile noastre și nici noi nu am văzut propunerile noastre încă, la asta se lucrează deocamdată, ca să vedem ceputem face pentru a preveni ca orașe și comunități întregi să fie inundate de valuri mari de imigranți. În unele zone din UK, pe coasta de est, orașele se simt sub asediu, cu valuri de muncitori imigranți și de persoane care solicită ajutoare de stat, și este absolut în regulă să privim la aceste lucruri”.

Declarațiile sale au fost imediat condamnate de colegul său de guvernare, ministrul Mediului Ed Davey, democrat liberal, care a spus că „atunci când vorbim despre imigrație, trebuie să fim responsabili cu termenii pe care îi folosim”.

Nu este prima oară când conservatorii recurg la termeni precum „inundați” atunci când vorbesc despre imigranți. În 1978, Margaret Thatcher l-a folosit, spunând că englezii se tem că vor fi „inundați„ de imigranți din fostele colonii și din Pakistan. Declarațiile veneau tot în context electoral, înainte de alegerile generale din 1979. „Dacă continuăm ca până acum, la sfârșitul secolului vor fi 4 milioane de oameni din fostele colonii și din Pakistan aici. Este îngrozitor de mult și cred că înseamnă că oamenii se tem că această țară ar putea fi inundată de oameni cu o cultură diferită”. Thatcher a câștigat alegerile în anul următor.

Marea Britanie ar trebui să dea 1,7 miliarde de euro în plus la bugetul UE

La un summit recent de la Bruxelles, Marea Britanie și alte membre UE au fost informate că trebuie să plătească sume suplimentare la bugetul UE, după ce statisticienii au refăcut calculele din ultimii 10 ani și au comparat contribuțiile la buget cu banii primiți de țările membre prin granturi și fonduri și alte finanțări europene. Nota de plată pentru UK este de 1,7 miliarde euro.

David Cameron a reacționat cu furie și a spus că țara sa nu va plăti acești bani până la termenul limită de 1 decembrie, argumentând că această măsură favorizează curentul prin care Marea Britanie face pași către ieșirea din UE.

Comisia Europeană i-a explicat însă lui Cameron că revizuirile la buget au fost realizate de statisticieni independenți, care au folosit o formulă agreată de toate statele membre, prin care contribuția variază în funcție de performanța economică. Marea Britanie are de dat cei mai mulți bani, dar și țări precum Olanda, Italia și chiar Grecia trebuie să cotizeze mai mult. De cealaltă parte, Franța și Germania au primit reduceri la contribuțiile la buget.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația