Marea Britanie și Irlanda, lovite de furtuna Eunice. A fost emisă alertă Cod roșu

Publicat: 18/02/2022, 16:07
Actualizat: 18/02/2022, 16:08

Furtuna Eunice a lovit vineri Marea Britanie și Irlanda. Vântul a bătut chiar și cu peste 100 de kilometri pe oră. Mai multe acoperișuri au fost distruse, iar autoritățile au fost forțate să anuleze zboruri. În Țara Galilor, peste 100.000 de oameni au rămas fără curent. 

Piloții avioanelor au fost forțați să abandoneze aterizările. Companiile aeriene au anulat zeci de zboruri, în timp ce unele zboruri au căutat aterizări mai sigure pe alte aeroporturi, potrivit Reuters.

Vânturile puternice din Londra au distrus o parte din acoperișul de la Arena O2, care a găzduit concertele unor vedete precum Beyonce și Rihanna.

Operatorul de feriboturi danez DFDS a anunțat pe Twitter că feriboturile sale care leagă Dover de Calais au fost suspendate din cauza vântului puternic.

Milioane de britanici au fost sfătuiţi să rămână acasă de către Met Office, care a emis o alertă de Cod roșu – cel mai ridicat nivel – pentru sud-vestul Angliei, sudul Ţării Galilor şi sud-est, inclusiv pentru Londra.

Astfel de avertismente roșii sunt relativ rare. Ultimul emis a fost în noiembrie 2021. Scoția a emis avertismente galbene pentru ninsori abundente.

Ministrul Securității din Marea Britanie, Damian Hinds, a declarat că trupele sunt în așteptare pentru a face față consecințelor vremii.

„Ar trebui să urmăm cu toții sfaturile și să luăm măsuri de precauție pentru a ne menține în siguranță”, a spus premierul Boris Johnson.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase