Marile companii franceze vor dona 800 de milioane de euro pentru Notre-Dame

Marile companii franceze vor dona 800 de milioane de euro pentru Notre-Dame
Publicat: 16/04/2019, 19:24

Vinci le-a cerut tuturor companiilor de construcții din Franța să își unească forțele pentru a restaura celebra catedrală din Paris, formând o echipă care adună multiple competențe de la nivelul industriei. Grupul de construcții a declarat că Fundația du Patrimoine ar putea să fie liderului acestei inițiative pentru a începe să se lucreze și pentru a restaura catedrala cât mai curând posibil. De asemenea, grupul de construcții rival, Bouygues, a anunțat, că este gata să se alăture unei asemenea uniuni de competențe pentru restaurarea catedralei.

CEO-ul Bouygues, Martin Bouygues, și fratele său, Olivier, au declarat că vor dona împreună 10 milioane de euro pentru fondul de reparații al catedralei, iar grupul francez de lux și cosmetice L’Oreal, împreună cu familia Bettencourt Meyers și Fundația Bettencourt Schueller, au declarat că vor dona, în total, 200 de milioane de euro pentru repararea Notre-Dame.

Capgemini SE a anunțat o donație de 1 milion de euro.

Proprietarii Gucci și cei ai Luis Vuitton au promis o donație cumulată de 300 de milioane de euro. Francois-Henri Pinault, președintele și directorul executiv Kering, proprietarul Gucci, și tatăl său, Francois Pinault, au anunțat o donație de 100 de milioane de euro din partea companiei de investiții „Artemis”. Câteva minute mai târziu, principalii lor rivali, familia Arnault, a răspuns printr-o donație de 200 de milioane de euro plus resursele arhitectură și de proiectare ale conglomeratului lor de modă LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, care deține Luis Vuitton.

Donațiile Pinault și Arnault au declanșat un val de donații din partea companiilor și persoanelor fizice. Macron a promis să reconstruiască monumentul gotic cu o vechime de 850 de ani, astfel că a cerut donații și a promis că va apela la cele mai apreciate persoane din lume pentru reconstrucție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase