Mark Zuckerberg, dat în judecată de ziua lui, de un antreprenor imobiliar de origine română

Mark Zuckerberg, dat în judecată de ziua lui, de un antreprenor imobiliar de origine română
Publicat: 15/05/2014, 17:12
Actualizat: 31/03/2019, 18:09

Potrivit publicației San Jose Mercury News, Mark Zuckerberg a plătit peste 43 de milioane de dolari, în tranzacții separate, pentru a achiziționa patru case și terenuri din jurul proprietății sale din Crescent Park, din orașul californian Palo Alto, la sfârșitul anului 2012 și în 2013, după ce a aflat că un dezvoltator imobiliar intenționa să construiască un bloc de locuințe pe unul dintre loturile din spatele reședinței sale.

Însă dezvoltatorul acestui proiect, Mircea Voskerician, spune că miliardarul american, căruia i-a vândut unul dintre loturi, în schimbul promisiunii de a îl ajuta în afacerile sale viitoare, prezentându-l unor oameni bogați care ar fi vrut să își cumpere locuințe de lux, nu și-a respectat promisiunea.

Mircea Voskerician a depus o plângere în justiție, la începutul lunii mai, la Curtea Superioară din Santa Clara County. Avocatul lui Mark Zuckerberg spune că procesul este „lipsit de integritate”, întrucât miliardarul i-a plătit lui Voskerician 1,7 milioane de dolari pentru proprietatea de pe Hamilton Avenue, aflată în spatele reședinței sale.

Ambele tabere din acest proces sunt de acord cu ipoteza potrivit căreia Mircea Voskerician făcuse deja o ofertă pentru proprietatea de pe Hamilton Avenue, pe care fostul proprietar al acesteia o acceptase. Voskerician spune că l-a contactat pe Zuckerberg și i-a propus să îi vândă o parte din acel lot, pentru ca magnatul să își creeze astfel o „zonă tampon” mai mare între casa lui și blocul pe care antreprenorul de origine română urma să îl construiască.

În schimb, Zuckerberg s-a oferit să cumpere drepturile legale pe care Voskerician le deținea asupra proprietății de pe Hamilton Avenue, pentru a putea să achiziționeze apoi întregul lot în nume propriu. „Zuckerberg a spus vreme de 14 luni că nu dorește să aibă un șantier de construcții în spatele casei sale și i-a spus lui Voskerician că îl va prezenta unor persoane bogate dacă, în schimb, Voskerician îl va ajuta să asigure intimitatea reședinței sale”, se afirmă în documentele depuse la tribunal.

Deși dezvoltatorul nu a dorit inițial să renunțe la acel proiect imobiliar, în cele din urmă a acceptat propunerea miliardarului. Zuckerberg i-a plătit 1,7 milioane de dolari și, apoi, a cumpărat întregul lot de la proprietarul acestuia cu suma de 4,8 milioane de dolari, potrivit documentelor oficiale, aceeași sumă cu care Voskerician se declarase de acord să o plătească. Ulterior, Zuckerberg a cumpărat alte trei loturi din apropiere, la prețuri cuprinse între 10,5 milioane și 14,5 milioane de dolari fiecare.

Mircea Voskerician spune că drepturile sale legale asupra proprietății din Hamilton Avenue valorau mult mai mult de 1,7 milioane de dolari. Un alt dezvoltator imobiliar îi oferise 4,3 milioane de dolari pentru a-i prelua contractul, spune Voskerician, însă el i-a cedat drepturile lui Zuckerberg, făcându-i o reducere, după ce miliardarul californian și consilierii săi i-au promis că îl vor ajuta să obțină în viitor alte contracte avantajoase.

„Zuckerberg și-a construit afacerea pe baza unor cunoscuți și a unor relații și tot ce trebuia să facă erau câteva prezentări, însă l-a înșelat pe clientul meu”, a declarat David Draper, avocatul lui Mircea Voskerician. David Draper a spus că acel acord nu a fost trecut într-un contract scris, însă a fost auzit de mai multe persoane care au asistat la întâlnirea dintre Zuckerberg și Voskerician.

În schimb, Patrick Gunn, avocatul lui Zuckerberg, a negat această afirmație, deși nu a negat faptul că au avut loc niște discuții între cei doi afaceriști. „Descrierea acelei întâlniri, așa cum apare ea în documentele depuse la tribunal, este imposibil de recunoscut de către clientul meu. Revendicarea în cauză este pur și simplu lipsită de integritate”, a adăugat el.

Potrivit paginii sale de Facebook, Mircea Voskerician locuiește în Palo Alto, California. Antreprenorul de origine română este căsătorit cu Eva Voskerician și a absolvit Liceul Economic Nr. 1 din București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se stabilește chiar mâine, 30 aprilie. Decizia care este obligatorie în România
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto