• Publicat:
Internațional

„Martorii au fost amenințați”: Consilierul juridic al Casei Albe contestă procedura pentru demiterea lui Donald Trump

„Martorii au fost amenințați”: Consilierul juridic al Casei Albe contestă procedura pentru demiterea lui Donald Trump
Pat Cipollone, consilierul juridic al Președinției SUA, a contestat, în Senat, procedura pentru demiterea președintelui Donald Trump lansată de Camera Reprezentanților, aflată sub controlul Partidului Democrat, relatează CNN.

„Informațiile au fost transmise public în mod selectiv. Martorii au fost amenințați. Funcționarii publici de bună-credință au fost amenințați că vor fi acuzați de sfidare. Li s-a spus că obstrucționează ancheta”, a declarat Pat Cipollone.

Consilierul juridic al Casei Albe a sugerat că Donald Trump nu a avut parte de proceduri judiciare corecte în Camera Reprezentanților.

Procedurile stabilite de Senatul SUA nu permit un proces corect, a declarat marți seară politicianul democrat Adam Schiff, șeful echipei de inculpare a președintelui Donald Trump, informează agenția Reuters. „Nu sunt prevăzute proceduri pentru un proces corect, iar poporul american vrea cu disperare să creadă că Senatul va oferi atât președintelui, cât și Camerei Reprezentanților un proces corect”, a declarat Adam Schiff.

„În calitatea de coordonatori ai acuzării, le vom cere senatorilor să respecte jurămintele, să ofere justiție imparțială și să organizeze un proces corect”, a precizat Adam Schiff, președintele Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților.

Tags:
×
Inchide