Măsură controversată pe care vrea să o ia prima femeie-primar din Amsterdam. Ce s-ar putea întâmpla cu prostituatele din vitrine

Măsură controversată pe care vrea să o ia prima femeie-primar din Amsterdam. Ce s-ar putea întâmpla cu prostituatele din vitrine
Publicat: 04/07/2019, 17:13

Demersul este considerat cea mai radicală schimbare în comerțul sexual de la legalizarea prostituției în Olanda, acum aproape două decenii. Primarul Femke Halsema a sugerat să se renunțe complet la practica de a expune lucătoarele sexuale în vitrinele dinspre stradă.

Aceasta a spus că este nevoie de aceste schimbări din cauza creșterii nivelului atins în traficul de persoane și al numărului de turiști care vizitează cartierul luminilor roșii și fotografiază femeile din vitrine.

„Ne obligă contextul, orașul Amsterdam se schimbă”, spune Halsema, „Cred că multe dintre femeile care lucrează acolo se simt umilite, luate în râs, acesta este unul dintre motivele pentru care ne gândim la aceste modificări”.

Sunt luate în discuție patru posibilități: interzicerea expunerii în vitrine, introducerea unui sistem de autorizare pentru lucrătorii care apar în vitrine, reducerea numărului de bordeluri ca și relocarea spațiilor în care sunt oferite servicii speciale în alte zone din oraș.

Printre opțiunile luate în calcul în raportul intitulat „Viitorul Prostituției în Vitrină în Amsterdam” se numără și o propunere care privește realizarea unei „zone erotice urbane” care ar avea o poartă clar marcată, ca la Hamburg.

Opțiunile vor fi prezentate locuitorilor și investitorilor din oraș în cadrul unor întâlniri la primărie înaintea alegerii unei soluții care va fi supusă votului în consiliul local.

Primarul a arătat că nu se încearcă interzicerea prostituției. „Am legalizat prostituția pentru că am crezut și încă mai credem că prostituția legală oferă unei femei ocazia de a fi independentă, autonomă. Criminalizarea prostituției a fost preferată în Statele Unite și cred că expune femeile unor riscuri în plus”.

Rezultatele unui sondaj recent au arătat că 80% dintre persoanele care oferă servicii sexuale spun că faptul că turiștii se „holbează” la ele le afectează negativ afacerile, iar consilierii municipali au sugerat anul trecut să mute acest cartier în altă parte a orașului.

Reuters citează și reacții ale lucrătoarelor sexuale care nu sunt atât de încântate de propunere: „Dacă vor închide vitrinele, toate lucrătoarele sexuale vor intra în umbră și va fi nevoie de mult mai mulți oameni pentru a regla acel lucru. Nu cred că o să meargă”, spune Foxxy Angel, care a explicat faptul că preferă să lucreze în vitrină și să își privească în ochi clienții înainte să îi aleagă. Aceeași persoană a recunoscut faptul că au fost probleme cu unele grupuri de turiști: „turiștii nu știu cum să se poarte în această zonă”, a spus Angel, care este membră a PROUD, un sindicat care apără interesele lucrătorilor sexuali.

Numărul turiștilor care vin în Amsterdam – un oraș cu 850.000 de locuitori – a crescut la 19 milioane în 2018, iar primarul Femke Halsema spune că cifra va crește la 29 de milioane până în 2025.

Centrul istoric al orașului a devenit de nelocuit, spun rezidenții.

Interdicția va intra în vigoare de la 1 ianuarie și va viza tururile ghidate plătite și gratuite, care, potrivit municipalității, au un „efect magnetic” asupra numărului de vizitatori.

Numărul maxim de persoane permis pentru tururile ghidate în restul centrului orașului va fi redus de la 20 la 15, iar ghizii vor avea nevoie de un permis special și vor monitoriza cu strictețe comportamentul turiștilor.

Autoritățile locale au luat deja câteva măsuri pentru a reduce aglomerația și problemele provocate de turiști în centrul istoric și mai ales în Cartierul Roșu. De exemplu, străzile sunt închise în nopțile aglomerate, pentru a fi curățate, în timp ce persoane desemnate special îndrumă vizitatorii pe alte trasee.

Foto: Pixabay

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Un nou val de praf saharian vine peste România zilele acestea! La ce trebuie să...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU traversează nimeni?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
Mesaje de Sf. Gheorghe 2024: Urări și felicitări cu La mulți ani. „Îți doresc să...
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Musculițele care zboară în jurul fructelor nu sunt muște de fructe. Cum să scăpăm de...