Mesajul lui Macron pentru francezi după revenirea din America: „Nu vă panicați dacă vor fi pene de curent!”

Mesajul lui Macron pentru francezi după revenirea din America: „Nu vă panicați dacă vor fi pene de curent!”
Sursa FOTO: picryl.com
Publicat: 03/12/2022, 20:30

La întoarcerea sa din America, președintele Emmanuel Macron i-a îndemnat pe francezi să facă economie la energie. „Consumați mai puțin”, a transmis liderul de la Palatul Elysee. Totodată, Macron le-a transmis locuitorilor din Hexagon că nu există niciun motiv de panică în legătură cu posibilele întreruperi de energie electrică din această iarnă.

Vorbind la postul TF1, Macron a negat că viitoarele pene de curent s-ar datora gestionării inadecvate a programului de repornire a reactoarelor nucleare de către compania de stat EDF.

Macron: „Fără panică!”

„În primul rând, să fim clari: fără panică! Este legitim ca Guvernul să se pregătească pentru cazurile extreme, care ar însemna tăierea energiei electrice timp de câteva ore pe zi, dacă nu avem suficientă energie”, a declarat Emmanuel Macron, citat de France 24.

În context, șeful operatorului rețelei electrice franceze RTE a declarat joi, 1 decembrie, că Franța s-ar putea confrunta în această iarnă cu „câteva zile” de întreruperi de energie electrică. Deja Guvernul a început să informeze autoritățile locale cu privire la modul în care vor trebui gestionate aceste situații. Compania EDF s-a confruntat cu un număr fără precedent de întreruperi la flota sa de reactoare nucleare, reducând producția la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani.

Totul se întâmplă chiar în momentul în care Europa se vede nevoită să înlocuiască livrările de gaze din Rusia, pe care Moscova le-a întrerupt drept represalii la sancțiunile impuse de UE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase