Gilda Popa
21.08.2018
Internațional

Microsoft: Site-ul Senatului SUA, atacat de hackeri angajați de Rusia. Autoritățile de la Kremlin au respins acuzațiile

Microsoft: Site-ul Senatului SUA, atacat de hackeri angajați de Rusia. Autoritățile de la Kremlin au respins acuzațiile
Microsoft: Site-ul Senatului SUA, atacat de hackeri angajați de Rusia. Autoritățile de la Kremlin au respins acuzațiile

Microsoft a transmis că a preluat controlul asupra a șase domenii web create de hackeri pentru a fi confundate cu site-ul Senatului SUA și cu cele ale unor institute de cercetare. Cea mai mare companie software din lume a transmis că, în ultimii doi ani, a închis 84 de website-uri false, prin decizii judiciare.

„Suntem preocupați că aceste încercări și altele constituie amenințări de securitate pentru o serie de entități care au legături cu principalele partide politice din SUA în campania electorală premergătoare scrutinului parlamentar parțial din 2018”, a declarat Brad Smith, președintele companiei Microsoft, citat de site-ul agenției Reuters.

În afară de Senatul SUA, a fost atacate site-urile Institutului Internațional Republican și al Institutului Hudson.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influențare a rezultatului scrutinului prezidențial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump și în ambiția de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane.

Președintele SUA, Donald Trump, și-a atras critici dure pentru că a sugerat că are încredere mai mare în președintele Rusiei, Vladimir Putin, decât în evaluările serviciilor secrete americane privind ingerințele electorale ruse. „Eu am încredere în oamenii mei din serviciile de informații, dar vă pot spune că președintele Putin a fost extrem de puternic în negarea acuzațiilor”, a afirmat Donald Trump după întâlnirea cu liderul de la Kremlin. Donald Trump trebuie să înțeleagă că „Rusia nu este aliatul nostru”, a reacționat unul din liderii Partidului Republican, Paul Ryan, președintele Camerei Reprezentanților. Rusia este responsabilă de „tentative intense, în curs” pentru subminarea democrației din Statele Unite, a afirmat Dan Coats, directorul Serviciilor de informații americane.

Pe fondul criticilor, Donald Trump a subliniat că își menține „încrederea în oamenii” lui „din serviciile de informații” și a admis că a făcut o eroare în exprimare în cursul conferinței de presă organizate alături de Vladimir Putin. Donald Trump a reiterat că nu a avut contacte cu Rusia în campania electorală din anul 2016, argumentând că oricum nu ar fi vorba de o infracțiune. „Contactele nu sunt infracțiune, dar nu contează, deoarece nu au existat contacte (cu excepția celor ale escroacei Hillary și ale democraților)!”, a transmis Donald Trump prin Twitter.

Președinția Rusiei a respins, marți, acuzațiile privind implicarea în atacurile cibernetice care au vizat Senatul Statelor Unite, informează site-ul agenției Reuters.

„Nu știm despre ce hackeri vorbiți”, a reacționat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Despre cine vorbesc!? Nu înțelegem ce dovezi au și pe ce bază ajung la astfel de concluzii. Lipsesc informațiile despre dovezi”, a precizat Dmitri Peskov.

 

Inchide