Mii de MEDICI STRĂINI din Marea Britanie sunt verificați după ce UN FALS PSIHIATRU a fost lăsat să profeseze 22 de ani

Redactor:
Razvan Tupa
Un fals psihiatru a profesat 22 de ani în Marea britanie. Licențele a 3.000 de medici străini vor fi verificate. Vezi câți medici români lucrează în Regatul Unit

Autoritățile britanice au decis să verifice autenticitatea diplomelor prezentate de medicii străini, după ce s-a dovedit că un fals psihiatru a profesat fără calificarea necesară timp de 22 de ani, anunță CNN.

Zholia Alemi a fost arestată pentru fraudă în luna octombrie, după ce păcălit organismele profesionale din Marea Britanie, susținând că este absolventă a Universității din Auckland, Noua Zeelandă. Înșelăciunea a fost descoperită după ce femeia a schimbat testamentul unui client în vârstă, pentru a fi menționată ca beneficiar.

Ea a lucrat ca psihiatru într-un centru pentru oameni cu boli psihice.

Anchetă privind 3.000 de medici străini

Deși a negat acuzațiile de fraudă, ea a fost găsită vinovată și a fost condamnată la cinci ani de închisoare.

Consiliul General Medical din Marea Britanie și-a cerut scuze pentru verificările inadecvate făcute în anii 90 și pentru orice daune ar fi produs acest lucru pacienților.

Consiliul a inițiat o anchetă privind licențele obținute de mii de medici care profesează în Marea Britanie pe baza diplomelor obținute în alte țări.

Câți medici români lucrează în Marea Britanie

Peste 15.000 de medici români lucrează în străinătate, potrivit ultimelor date furnizate de Colegiul Medicilor. Din cei care au părăsit România, odată cu intrarea țării în UE, cei mai mulți se află în Marea Britanie, peste 4.000, potrivit lui Gheorghe Borcean, președintele Colegiului Medicilor din România.
 
Foto: Poliția Cumbria/ Hepta

 

Inchide