Mii de oameni cer la Chișinău unirea cu România: „Jos hotarul de la Prut”

Redactor:
Catalina Mihai
Mii de persoane cer la acestă oră, în centrul Chișinăului, reunificarea Republicii Moldova cu România, în cadrul Marii Adunări Naționale, eveniment organizat de către Blocul Unității Naționale, din care fac parte 22 de entități civice, printre care și Platforma Unionistă "Acțiunea 2012", "Tinerii Moldovei" și Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova.

Oamenii scandează „Unire!” și „Jos hotarul de la Prut!”.

„Haideți să refacem acum istoria! Haideți să facem acum ceea ce au făcut cele două Germanii! Aceasta este șansa noastră!”, a vorbit mulțimii de pe scena instalată în centrul Chișinăului senatorul liberal de la București Dorin Dobra, citat de Infoprut.

Manifestația a început cu un concert al ansamblului Ștefan-Vodă, alături de alți purtători ai folclorului românesc. Apoi evenimentul a fost binecuvântat de un sobor de preoți la Mitropolia Basarabiei. Mulțimile s-au rugat alături de prelații de pe scenă pentru Unire.

„Cetățenii Republicii Moldova vor vota Unirea cu România în cadrul Marii Adunări Naționale de la Chișinău. Duminică, 5 iulie, toți cei care consideră că Unirea este unica salvare în contextul crizei economice, politice și sociale interne, dar și în cel regional tensionat, ies în stradă pentru un viitor mai bun”, se arată în comunicat transmis ieri de Platforma Unionistă „Acțiunea 2012”.

Convocată de Blocul Unității Naționale (BUN), Marea Adunare Națională va fi a patra astfel de manifestație din istoria statului format în urma destrămării URSS.

Blocul Unității Naționale este format din 22 de entități nonguvernamentale, printre care Platforma Unionistă Acțiunea 2012, Mișcarea Civică Tinerii Moldovei, Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova și Asociația Foștilor Deținuți și Victime ale Represiunilor din Moldova.

„După Marile Adunări Naționale din 1989, 1990 și 1991, anul 2015 este momentul cel mai oportun pentru a cere într-un glas Unirea și pentru a forma o majoritate pregătită să participe la un referendum decisiv”, precizează sursa citată.

„Marea Adunare Națională reprezintă expresia voinței populare și dovada faptului că populația din satele, orașele și raioanele Republicii Moldova au un cuvânt de spus cu privire la deciziile pe care le iau politicienii și care îi vizează pe ei în mod direct”, mai precizează Acțiunea 2012.

„Îi chemăm pe toți oamenii din raioanele Republicii Moldova să se organizeze în echipe și să vină la Chișinău, la Marea Adunare Națională, pentru a contribui la schimbare, pentru a demonstra că împreună suntem o forță”, a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul BUN, citat în comunicat.

Reprezentanții tuturor categoriilor sociale vor ține discursuri pe scena special amenajată în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

Marea Adunare Națională începe duminică la ora 14:00, după care mii de participanți vor porni în marș pe jos, spre Prut, unde pe 11 iulie va avea loc Podul de Flori de la Ungheni.

Tags:
Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Se dau BANI pentru români! Suma e INCREDIBILĂ. Intră direct pe card
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
Scandalul consilierei decorate. Mesajul unui militar împușcat în misiune. „Noi nu am primit niciun telefon...
Marius Rădoi a murit azi-noapte! Ştirea care cutremură România
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Ungurii nu se lasă și nu renunță la Ardeal! Au dat deja sute de milioane...
LOCKDOWN după alegeri în România? Alexandru Rafila, ANUNȚ ȘOC! Ce ne așteaptă în următoarele săptămâni
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Andra trece prin clipe de coșmar! Aurora și Săndel Mihai, testați pozitiv cu COVID-19: „A...
×
Inchide