Militarii britanici degradați pentru orientările lor sexuale, victorie în fața sistemului! Decizia care schimbă totul

Militarii britanici degradați pentru orientările lor sexuale, victorie în fața sistemului! Decizia care schimbă totul
Militarii britanici degradați pentru orientările lor sexuale, victorie în fața sistemului! Decizia care schimbă totul / Sursa FOTO: https://live.staticflickr.com
Publicat: 16/02/2021, 10:12

Militarii britanici degradați pentru orientările lor sexuale au obținut o victorie uriașă în fața sistemului! Astfel, soldații demiși din funcție pentru că sunt homosexuali își vor putea recupera medaliile fără niciun fel de probleme, a anunțat chiar ministrul Veteranilor de război.

Conform Daily Mail, Johnny Mercer susține că anunțul „abordează o nedreptate istorică”.

Homosexualii și lesbienele aveau interzis în Royal British Army

Până în anii 2000, bărbații homosexuali și femeile lesbiene nu aveau voie să lucreze în Royal British Army. Ba unii soldați chiar au fost condamnați la luni de închisoare din cauza orientării lor sexuale, în timp ce alții au „scăpat” doar cu o decizie de concediere! În fiecare an, în jur de 200 de soldați erau dați afară din cauza orientării  sexuale. Unora dintre ei le erau smulse medaliile de pe uniforme chiar în sala de judecată, după ce erau condamnați de Curtea Marțială.

Acum, toți cei în cauză își vor putea recupera inclusiv medaliile pierdute după ce au fost expulzați din forțele armate. Militanții pentru drepturile homosexualilor au salutat această victorie. „Este primul pas într-o călătorie”, spun ei, în speranța că nu vor mai întâmpina tot felul de probleme, ca obținerea cazierului judiciar sau pierderea dreptului la pensie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase