Ministerul Afacerilor Externe român declară ca persona non grata un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse în România

Ministerul Afacerilor Externe român declară ca persona non grata un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse în România
Sursa foto: Mediafax Foto
Publicat: 19/08/2022, 16:57
Actualizat: 19/08/2022, 18:31

Ministerul Afacerilor Externe român declară ca persona non grata un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse în România. Acesta a părăsit deja țara.

” Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca persona non grata pe teritoriul României a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București, care a fost informată cu privire la decizia sus-menționată din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu ”

În comunicatul MAE se menționează faptul că reprezentantul Ambasadei Federației Ruse a fost deja scos din țară săptămâna aceasta.

MAE a motivat această decizie invocând ” incompatibilitatea activităților reprezentantului în cauză cu prevederile Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice din 1961”.  Adesea, în astfel de contexte, activitatea pe care reprezentantul declarat persona non grata o desfășoară într-un alt stat este cea de spionaj.

Lia Ruscea
Jurnalist Politic