Ministerul olandez al Apărării confirmă că intenționează să vândă avioane F-16 României

Ministerul olandez al Apărării confirmă că intenționează să vândă avioane F-16 României
Este incredibil, dar ANUNȚUL a fost făcut de...

Ministerul olandez al Apărării a confirmat joi informații potrivit cărora intenționează să vândă echipament pentru a strânge fonduri, în contextul în care România este interesată achiziționeze 15 avioane de tip F-16 de la forțele aeriane olandeze, relatează Radio Netherlands în pagina online.

În afară de România, și alte țări și-au exprimat interesul față de achiziționarea unor vehicule, dar și și piese de artilerie olandeze, precizează postul olandez de radio.

Însă nu este clar câți bani va obține Olanda de pe urma vânzării unor avioane de vânătoare pe care le consideră „excedentare”, notează aceeași sursă.

Ministerul olandez al Apărării trebuie să își suplimenteze bugetul cu aproximativ un miliarde de euro, potrivit postului. Instituția poartă negocieri preliminare cu un număr nedezvăluit de potențiali cumpărători, inclusiv Chile, care și-a manifestat interesul să achiziționeze opt elicoptere de tip Cougar, mai precizează Radio Netherlands.

De asemenea, Camera inferioară a Parlamentului olandez urmează să discute joi potențiala vânzare a aproximativ 80 de tancuri de tip Leopard către Indonezia. Ministerele olandeze ale Apărării și Afacerilor Externe sunt favorabile acestui potenmțial contract, însă o majoritate parlamentară se opune tranzacției. Valoarea contractului este de 200 de milioane de euro, precizează sursa citată.

Într-un interviu acordat agenției MEDIAFAX la începutul lui aprilie, ambasadorul Olandei în România Matthijs van Bonzel confirma că „sunt mai multe părți interesate de aceste avioane” de tip F-16, atât state membre NATO, cât și din afara Alianței Nord-Atlantice, precizând că Olanda preferă să ofere „aceste aparate prețioase uni alt aliat din NATO”.

În același interviu, Matthijs van Bonzel afirma că „sunt multe subiecte în care avem aceeași opinie cu România”, menționând „politica privind Orientul Mijlociu”, „cooperarea în UE la consolidarea regulilor de drept și adoptarea măsurilor de consolidare a funcționării UE” și precizând că Bucureștiul și Haga au aceeași „poziție privind disciplina bugetară și măsurile economice și financiare în UE” și apreciind că „toate acestea sunt lucruri foarte importante”.

Ambasadorul mai declara că nu poate „specula” în legătură cu celelalte țări NATO interesate să achiziționeze avioane de tip F-16 olandeze. „Nu pot specula (pe această temă). Am responsabilitatea mea privind România”, afirma Matthijs van Bonzel pentru MEDIAFAX.

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
ULTIMA ORĂ! S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse produce. Doamne..
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
S​tandard&Poor’s păstrează ratingul României, dar perspectiva nu este pozitivă. Cîțu: „Victorie! Am reușit imposibilul!”
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Veste GENIALĂ! Medicamente gratuite și compensate! Cine va beneficia de ele
Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban. Ce se întâmplă...
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Şerban Huidu, pe lista vedetelor afectate de coronavirus. Cum se simte acesta
Inchide