Ministrul grec al Turismului: „Cred că problemele din vămi se vor rezolva. Vrem ca fiecare turist român să se întoarcă acasă în siguranță”

Ministrul grec al Turismului: „Cred că problemele din vămi se vor rezolva. Vrem ca fiecare turist român să se întoarcă acasă în siguranță”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 06/07/2021, 14:03

Ministrul grec al Turismului, Haris Theoharis, a declarat marți că este încrezător că timpii de așteptare dintre Bulgaria și Grecia vor scădea după ce toate punctele de frontieră dintre cele două țări vor fi redeschise, de la 1 iulie.

Declarația acestuia a fost făcută în cadrul unui infotrip organizat de Organizația Națională de Turism a Greciei și agenția de turism Paralela 45, informează Agerpres.

„Am mărit numărul de benzi de intrare în Grecia prin Promahonas, pentru că acest punct vamal va fi întotdeauna una dintre cele mai mari porţi de intrare în Grecia. Aveam până acum două benzi de intrare şi una de ieşire. Una peste alta, credem că majoritatea problemelor se vor rezolva. Desigur, dacă vor mai fi probleme vom fi acolo pentru a încerca să le rezolvăm”, a declarat ministrul grec.

El a mai spus că odată cu redeschiderea celorlalte puncte de trecere a frontierei dintre Grecia și Bulgaria, traficul se va împărți, evitându-se, astfel, cozile.

„Am făcut multe schimbări acum de la începutul lunii iulie, de la 1 iulie. Am deschis toate punctele de frontieră, înainte doar câteva erau deschise, Nimfaea, Makaza, Exohi şi Promachonas, dar acum sunt toate deschise. Asta va împărţi traficul, va face ca traficul să fie mai lejer fiind împărţit în mai multe puncte de frontieră. În al doilea rând, sunt deschise 24 de ore, nu mai există programul de la 7:00 la 23:00 şi asta le va permite oamenilor să vină inclusiv noaptea, dimineaţa în zori, sau la sfârşitul unei zile”, a mai spus oficialul grec.

Haris Theoharis: „Vrem să ne asigurăm că fiecare turist român se întoarce acasă în siguranţă”

Totodată, ministrul grec al Turismului a mai spus că se așteaptă ca numărul de turiști români care vor merge în țara sa anul acesta să fie mai mare decât cel din 2020.

Mai mult, acesta spune că își dorește ca fiecare dintre turiștii români să se întoarcă în siguranță acasă, în contextul pandemiei.

„România se va situa mult mai bine anul acesta în clasamentul turiştilor străini faţă de alte ţări. Cu siguranţă situaţia va fi mai bună decât anul trecut. Dar ceea ce este important anul acesta nu sunt cifrele. Nu facem asta, nu am redeschis turismul pentru a avea un beneficiu economic, noi credem că singura modalitate de a ne întoarce la normalitate este, de asemenea, prin intermediul turismului. Prin multe alte căi diferite, dar şi prin intermediul turismului. Pentru că toţi am trecut printr-o perioadă foarte stresantă, dificilă şi turismul ne poate oferi din nou acest echilibru în viaţa noastră. Acest tip de servicii pe care simţim că trebuie să le oferim restului lumii vrem să îl dăm la un nivel calitativ şi de siguranţă, aşa cum se cere. Aşadar, vrem să ne asigurăm că fiecare turist român care vine în Grecia se întoarce acasă în siguranţă şi acesta este cel mai important lucru pentru noi”, a spus ministrul.

El a precizat că România este una dintre cele mai importante ţări balcanice pentru sectorul turistic grecesc şi că se observă o creştere a numărului de vizitatori români care preferă călătoriile cu avionul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”