• Publicat:
Internațional

Ministrul iranian de Externe avertizează Uniunea Europeană în privința angajamentelor din Acordul nuclear

Ministrul iranian de Externe avertizează Uniunea Europeană în privința angajamentelor din Acordul nuclear
Ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, a reiterat luni faptul că Iranul va renunța treptat la mai multe angajamente din Acordul nuclear dacă țările europene semnatare nu vor proteja Administrația de la Teheran de sancțiunile Statelor Unite, relatează Reuters.

„Nu are sens să continuăm angajamentele unilaterale ale Acordului dacă nu vom beneficia de promisiunile părților europene”, a declarat Javad Zarif în cadrul unei conferințe de presă, alături de omologul său rus, Serghei Lavrov.

Iranul se pregătește să adopte pași pentru reducerea angajamentelor luate prin acordul nuclear semnat în 2015 dacă statele europene nu vor salva înțelegerea, a anunțat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Abbas Mousavi.

Președintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franța, China și Rusia mențin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancțiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunța la unele condiții ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menținerea Tratatului.

 

Inchide