Ministrul israelian al Apărării anunță că trupele avansează în nordul Fâșiei Gaza / Scholz cere Israelului să respecte normele internaționale

Ministrul israelian al Apărării anunță că trupele avansează în nordul Fâșiei Gaza / Scholz cere Israelului să respecte normele internaționale
Publicat: 14/11/2023, 21:17

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a afirmat, marți seară, că armata israeliană a avansat în nordul Fâșiei Gaza, subliniind că operațiunile vor continua până la învingerea grupului islamist Hamas și eliberarea ostaticilor, în timp ce cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a îndemnat Israelul să respecte normele dreptului internațional.

Yoav Gallat a declarat, conform cotidianului The Times of Israel, că ar armata israeliană deține controlul asupra zonelor de nord din Fâșia Gaza, avansând inclusiv în orașul Gaza. Gallant a precizat că este exercitat controlul asupra zonelor de la suprafață, sugerând că militanții Hamas sunt încă activi în tuneluri.

”Am ordonat armatei să avanseze în continuare, astăzi și în următoarele zile, pentru finalizarea sarcinilor. Hamas nu va mai avea niciun loc sigur până nu încheiem misiunea și obținem eliberarea ostaticilor”, a declarat Yoav Gallant.

”Întregul oraș Gaza este acum o singură operațiune antiteroristă”, a subliniat Yoav Gallant, conform cotidianului Haaretz.

Informațiile privind situația din nordul Fâșiei Gaza nu pot fi confirmate din surse independente, dar oficialii ONU au raportat confruntări militare intense.

Antonio Guterres cere armistițiu imediat în Fâșia Gaza

Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite, s-a declarat ”extrem de îngrijorat” de ”situația oribilă” și de pierderile de vieți omenești din spitalele situate în Fâșia Gaza.

”În numele umanității, cerem un armistițiu imediat”, a anunțat marți seară Stéphane Dujarric, purtătorul de cuvânt al lui Antonio Guterres, citat de cotidianul Le Figaro.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că 22 dintre cele 36 de spitale din Fâșia Gaza, în special cele din nordul teritoriului palestinian, nu mai funcționează, din cauza lipsei de carburanți și electricitate.

”Situația se agravează în fiecare minut”, a declarat, la rândul său, Juliette Touma, purtătorul de cuvânt al Agenției ONU pentru Refugiații Palestinieni (UNRWA).

În Spitalul Al-Shifa din orașul Gaza, sunt blocate aproximativ 2.300 de persoane, din cauza confruntărilor militare între armata israeliană și militanții islamiști, potrivit Oficiului ONU pentru Afaceri Umanitare.

Bilanțul bombardamentelor israeliene asupra Fâșiei Gaza a ajuns la cel puțin 11.320 de morți, inclusiv 4.650 de copii, iar alte peste 29.200 de persoane au fost rănite, potrivit Ministerului local al Sănătății.

Olaf Scholz cere Israelului să respecte normele internaționale

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a reafirmat, marți, susținerea pentru Israel, dar a îndemnat armata israeliană să acționeze proporționat în Fâșia Gaza.

”Israelul are dreptul și obligația de a-și apăra cetățenii, dar, în mod clar, în limitele dreptului internațional. Pauzele umanitare și protejarea civililor au o foarte mare importanță”, a declarat Olaf Scholz, potrivit Guvernului de la Berlin, cu ocazia întrevederii cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis.

Liderul Germaniei a condamnat ”actele oribile” comise de militanții Hamas și a cerut eliberarea tuturor ostaticilor deținuți în Fâșia Gaza. Însă Olaf Scholz a solicitat și intensificarea asistenței umanitare pe teritoriul palestinian.

Foto: Profimedia

Citește și:

Biden este încrezător că Israelul va ajunge la un acord cu Hamas pentru eliberarea ostaticilor/ Un oficial SUA merge în Europa și în Orientul Mijlociu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Românca care a ajuns la 100 de ani. SECRETUL ei pentru o viață mai lungă!...
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Scovergi de post. Rețeta dulce și sărată
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Vremea se încălzește! Ce temperaturi au anunțat meteorologii?