Ministrul ucrainean al Apărării avertizează că va avea loc un „masacru sângeros” dacă Rusia va invada țara

Ministrul ucrainean al Apărării avertizează că va avea loc un „masacru sângeros” dacă Rusia va invada țara
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock
Publicat: 07/12/2021, 17:15
Actualizat: 07/12/2021, 17:43

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksiy Reznikov, a declarat pentru CNN că va avea loc un „masacru cu adevărat sângeros” dacă Rusia decide să invadeze Ucraina și a avertizat că „și rușii se vor întoarce în sicrie”, pe fondul mișcărilor de trupe la granița țării.

Reznikov l-a îndemnat pe președintele american Joe Biden – care urmează să vorbească marți cu Vladimir Putin într-o videoconferință telefonică – să își păstreze poziția fermă împotriva Moscovei.

„Dacă pot să-l sfătuiesc pe președintele Biden, aș dori ca el să-i spună domnului Putin că nu ar trebui să existe linii roșii din partea Kremlinului. Linia roșie este aici în Ucraina și lumea civilizată va reacționa fără ezitare”, a declarat Reznikov pentru CNN, într-un interviu exclusiv pentru CNN.

„Ideea de a nu provoca Rusia nu va funcționa”, a adăugat el.

Oficialii americani și occidentali și-au exprimat îngrijorarea cu privire la acumularea de forțe ruse la granița cu Ucraina, secretarul de stat Antony Blinken afirmând săptămâna trecută că SUA „trebuie să se pregătească pentru toate situațiile”.

Noi fotografii din satelit publicate de Business Insider arată forțe armate rusești adunate în locații strategice din vestul Rusiei, lângă granița cu Ucraina și într-un loc din Crimeea, pe fondul zvonurilor că Rusia va invada țara vecină.

Imaginile, pe care Insider le-a obținut de la Maxar Technologies, arată trupe tactice de luptă rusești, inclusiv personal și echipamente, cum ar fi tancuri, artilerie și transportoare blindate, aflate în zona Pogonovo și Yelnya în Rusia și Novoozernoye în Crimeea. Imaginile au fost făcute în luna noiembrie.

Rusia a masat trupe de-a lungul graniței cu Ucraina

Rusia a masat trupe de-a lungul graniței cu Ucraina pentru a efectua o invazie rapidă și imediată,a construit inclusiv linii de aprovizionare, cum ar fi unități medicale și combustibil, care ar putea susține un conflict prelungit, în cazul în care Moscova ar alege să invadeze, au declarat pentru CNN două surse din serviciul de informații americane.

Reznikov a declarat pentru CNN că Ucraina evaluează că Rusia are în prezent 95.000 de soldați la o distanță scurtă de graniță. El a mai adăugat că, datorită puterii forțelor ucrainene călite de luptă, estimările actuale ale SUA că Rusia ar putea aduna 175.000 de soldați pentru a invada Ucraina sunt subestimate.

„Așadar, avem 250.000 de membri ai armatei noastre. În plus, 400.000 de veterani și 200.000 de rezerviști. 175.000 nu sunt de ajuns pentru a invada în Ucraina”, a spus Reznikov.

Ministrul ucrainean:  O invazie rusă – dacă se va întâmpla – ar avea consecințe „dezastruoase” pentru întregul continent european

Reznikov a subliniat că o invazie rusă – dacă se va întâmpla – ar avea consecințe „dezastruoase” pentru întregul continent european, estimat că 4 până la 5 milioane de ucraineni ar trebui să se refugieze în Europa.

Reznikov a subliniat, de asemenea, că Ucraina este un furnizor important de alimente pentru Europa și Africa, aprovizionări despre care a spus că vor fi întrerupte.

Ministrul a spus că armata ucraineană a trimis o cerere de ajutor pentru echipamente militare din partea aliaților săi, inclusiv sprijin material și pregătire pentru forțele sale aeriene și marine. „Nu avem nevoie de trupe, pentru că nu este corect ca soldați americani să moară în Ucraina. Nu, nu avem nevoie”, a adăugat Reznikov.

Ucraina a avertizat de săptămâni întregi că Rusia încearcă să destabilizeze țara înainte de orice invazie militară planificată, NATO subliniind că mișcările Rusiei în apropierea graniței au fost neobișnuite.

Kremlinul neagă că plănuiește să atace

Kremlinul neagă că plănuiește să atace și susține că sprijinul NATO pentru Ucraina – inclusiv aprovizionarea sporită de arme și pregătirea militară – constituie o amenințare tot mai mare pentru flancul vestic al Rusiei.

Cu privire la motivele Kremlinului, Reznikov a declarat pentru CNN că el crede că mișcările Rusiei au ca scop răspândirea fricii și neliniștii în Ucraina și împiedicarea acesteia să aspire la aderarea NATO și UE.

Kremlinul cere un angajament legal conform căruia NATO nu va fi extins spre est pentru a include Ucraina și că infrastructura militară NATO, precum sistemele de rachete, nu va fi construită în țară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?