• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Numărul lagărelor naziste este de șase ori mai mare decât se știa. STUDIU

Numărul lagărelor naziste este de șase ori mai mare decât se știa. STUDIU
Este știrea momentului

Naziștii ar fi construit 42.500 de lagăre de concentrare, de șase ori mai multe decât se considera până în prezent, și ar fi închis sau omorât 20 de milioane de oameni, scrie Sky News.

Aceasta este concluzia cercetătorilor de la Muzeul Holocaustului din SUA, după 13 ani de cercetări. La începutul studiului, cercetătorii se așteptau să găsească maximum 7.000 de lagăre, mai notează sursa.

Americanii au găsit, însă, 42.500 de lagăre de muncă, lagăre pentru prizonieri de război, bordeluri, ghetouri, centre unde femeile însărcinate erau obligate să avorteze sau ai căror copii erau omorâți la scurt timp după naștere.

„Cifra este mult mai mare decât ne-am fi așteptat. Știam cât de oribilă era viața în astfel de lagăre, dar nu ne așteptam ca umărul lor să fie atât de mare”, a declarat Hartmut Berghoff, directorul Institutului istoric german din Washington.

Construcția lagărelor a început în 1933, primii deținuți fiind adversarii politici ai lui Adolf Hitler, apoi evreii, romii și alte grupuri etnice. Cel mai mare lagăr nazist, ghetoul din Varșovia, includea 500.000 de oameni. Sky News scrie că, oficial, naziștii au omorât șase milioane de evrei în Europa.

Inchide