O româncă a reușit să scape din mâinile proxeneților, după ce a fost răpită din România și dusă în Italia. A reușit să fugă într-un moment de eroare al proxeneților

O româncă a reușit să scape din mâinile proxeneților, după ce a fost răpită din România și dusă în Italia. A reușit să fugă într-un moment de eroare al proxeneților
Publicat: 30/07/2020, 10:52

O tânăra a avut șansa de a scăpa din mâinile răpitorilor, care au forțat-o să se prostitueze in Italia, iar aceștia din urmă au ajuns pe mâna Justiției, primind recent și condamnări la închisoare.

O româncă a fost răpită și obligată să se prostitueze în Italia

Povestea tinerei a început în 2015, cand a fost răpită, scoasă din ţară şi forţată să se prostitueze în Italia.

După doar o săptămână, aceasta a reușit să fugă din mâinile agresorilor și să ceară ajutorul autorităților. În scurt timp, răpitorii au fost prinși și condamnați la închisoare dar şi la plata unor despăgubiri în valoare de 10.000 euro în favoarea ei.

Cei trei răpitori sunt cetățeni din Oradea, doi bărbați și o femeie, Antei Bara(44 ani), un bărbat din Tileagd cu multiple condamnări pentru trafic de persoane şi doi fraţi din satul Rontău, comuna Sânmartin, Rudolf Bara(33 ani) respectiv Roxana Bara(35 ani).

Plan de răpire al fetei

În 2015, cei trei autori au pus la cale un plan complex de răpire al fete: au căutat-o sub pretextul că vor s-o ducă “la cumpărături”, la Oradea, iar femeia a acceptat.

Tânăra a fost urcată într-o maşină, dusă până la Punctul de trecere a frontierei Borş, unde i s-au luat toate actele, a fost mutată într-un taxi, şoferul reuşind să treacă peste graniţă fără să fie oprit.

In Ungaria, răpitorii au transportat-o în Milano. Ajunsă în Italia, femeia a fost ţinută într-un apartament, sub pază, obligată să doarmă pe jos şi să se prostitueze, în fiecare noapte, sub pază, pe străzi.

Fata, disperata, a profitat de o eroare pentru ca se afla în mașina unui client, a fugit si s-a adăpostit la marginea oraşului, fiind găsită plângând de o femeie care, apoi, a alertat autorităţile.

Pedepse primite de răpitori

Procesul lor în cazul tinerei răpite în 2015 s-a judecat la Tribunalul Bihor, în şedinţă secretă, pentru protecţia victimei iar verdictul s-a pronunţat pe 20 iulie: Antei Bara a fost condamnat la 7 ani de detenţie, Florin Bara a încasat o pedeapsă de 5 ani închisoare în timp ce sora lui, Roxana, a fost condamnată la 3 ani de închisoare.

Decizia Tribunalului Bihor nu este definitivă, fiind atacată, deja, de cei trei traficanți, dezbaterile urmând să fie reluate la Curtea de Apel Oradea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase