O supraviețuitoare a Holocaustului de origine română l-a adoptat pe nepotul unui comandant nazist

O supraviețuitoare a Holocaustului de origine română l-a adoptat pe nepotul unui comandant nazist
Publicat: 16/01/2015, 07:51

La vârsta de zece ani, viața se schimba radical pentru Eva Mozes Kor și pentru sora ei geamănă, Miriam, scrie Daily Mail.

Cele două, născute în România, au fost duse în lagărul nazist de la Auschwitz alături de părinți, pe care nu i-au mai văzut niciodată. Cele două copile au fost supuse forțat unor experimente medicale oripilante.

În pofida coșmarului prin care a trecut, Eva Mozes Cor, care acum are 80 de ani, a ajuns să aibă compasiune și să îi ierte pe torționarii naziști. În plus, ea l-a adoptat neoficial pe Rainer Hoess, nepotul comandantului nazist Rudolf Hoess, care a coordonat campania de omorâre a 1,1 milioane de persoane în lagărul de la Auschwitz.

La câteva decenii de la sfârșitul celui de-al II-lea Război Mondial, Eva, care locuiește în Statele Unite, a primit un email de la Rainer Hoess, în vârstă de 49 de ani. Rainer întrerupsese toate legăturile cu familia lui și a exprimat dezgust privind activitățile bunicului său (spânzurat în anul 1947 pentru crimele comise).

„Sunt mândră să îi fiu bunică”, a declarat Eva Mozes Kor despre Rainer Hoess. „Îl admir și îl iubesc. Simțea nevoia iubirii din partea familiei pe care nu a avut-o niciodată”, afirmă femeia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase