Obama, convins că l-ar fi învins pe Trump în alegeri: „Dacă aș fi candidat, aș fi câștigat”

Obama, convins că l-ar fi învins pe Trump în alegeri: „Dacă aș fi candidat, aș fi câștigat
Publicat: 26/12/2016, 20:19

„Sunt încrezător în această viziune pentru că sunt încrezător că dacă aș fi candidat din nou și aș fi articulat acest mesaj aș fi putut mobiliza o majoritate a americanilor pentru a mă sprijini pentru o eventuală cursă electorală”, a declarat Obama pentru David Axelrod, fostul său consilier și actual analist politic la CNN, la emisiunea„The Axe Files”.

Obama a susținut și că, de-a lungul timpului, în discuții pe care le-a avut cu oamenii,„chiar și unii care i-au spus că nu erau de acord” cu el au ajuns la concluzia că„direcția spre care a indicat să se îndrepte Amereica era cea potrivită”. În ciuda unora care au văzut în victoria lui Trump din noiembrie un act de respingere a administrației sale, președintele încă în funcție rămâne încrezător în perspectiva sa asupra SUA.

„Ce aș spune eu este că, indiferent dacă actualitatea culturală s-a mai schimbat, majoritatea oamenilor încă rezonează la ideea unui stat tolerant, care îmbrățișează diversitatea, deschiderea, care este plin de energie și de dinamism”, a explicat Obama. Acesta a pus înfrângerea democraților din noiembrie pe seama eșecului de a se afla„la firul ierbii”, de a comunica despre partid și despre politicile lui menite pentru votanții din clasa muncitoare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase