Obama: „Între mine și Trump există niște diferențe mari, dar să ne asigurăm că vom avea o tranziție lentă și încununată de succes”

Obama: „Între mine și Trump există niște diferențe mari, dar să ne asigurăm că vom avea o tranziție lentă și încununată de succes
Publicat: 09/11/2016, 20:05

Actualul președinte al SUA și-a început discursul susținut în fața Casei Albe amintind despre declarația pe care a făcut-o imediat după ce rezultatele alegerilor au devenit incontestabile.

„Soarele a răsărit, știu că toată lumea a avut o noapte lungă. Nu este niciun secret că între mine și președintele ales există niște diferențe mari, dar în mod similar am avut și în urmă cu opt ani cu președintele George W. Bush și totuși am asigurat o tranziție de succes”, a declarat Barack Obama în primul discurs rostit după victoria candidatului republican în scrutinul prezidențial.

Acesta a explicat că atât el, cât și Donald Trump trebuie să se asigure că SUA vor avea parte de o tranziție lentă și încununată cu succes și că, deși au fost într-un fel contracandidați, fac parte din aceeași echipă. „De fapt, trebuie să ne amintim că suntem toți în aceeași echipă; nu suntem mai întâi democrați ori republicani, ci americani, patrioți, facem ce este cel mai bine pentru țară. De aceste lucruri este nevoie în Statele Unite – de coeziune, incluziune, respect pentru instituții și pentru valorile statului de drept, de respect pentru toți”, a adăugat Obama.

Actualul președinte a felicitat-o pe Hillary Clinton atât pentru campanie, cât și pentru contribuția adusă SUA în toți anii în care a fost secretar de Stat. „Am discutat și cu Hillary Clinton – a fost o primă doamnă de succes, un senator de succes, un secretar de Stat de succes. Sunt mândru de activitatea ei, nominalizarea ei în cursa prezidențială a transmis un mesaj pentru întreaga națiune. Și sunt sigur că Hillary Clinton va continua activitățile benefice pentru toată lumea”, a subliniat președintele în exercițiu.

Barack Obama a ținut să le mulțumească celor din echipa lui pentru munca remarcabilă pe care au depus-o și care lasă președintelui ales o țară mai puternică decât cea din urmă cu opt ani.

Obama le-a transmis un mesaj și tinerilor care au avut parte de prima lor experiență politică de acest fel, spunându-le că indiferent că sunt dezamăgiți de rezultat, trebuie să țină capul sus și să fie optimiști, luptând întotdeauna pentru ceea ce este corect. „Uneori pierzi într-o discuție aprinsă, alteori pierzi alegerile…”, a spus președintele.

„Vom merge inainte știind că avem resursele necesare. Voi face tot ce îmi stă în putință ca să mă asigur că noul președinte va reuși să ducă progresul mai departe, pentru că, în definitiv, facem parte din aceeași echipă. Fie că am pierdut sau am câștigat, trebuie să ne amintim că de fapt suntem în aceeași echipă, o echipă pentru Statele Unite”, a conchis Barack Obama.

„, a concluzionat Barack Obama.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Recipientele de la una dintre cele mai populare cafenele din lume vor fi mai mici...