Omul a devenit LACOM! Urbi et orbi. Papa Francisc face apel la FRATERNITATE

Redactor:
Bianca Pavaluca
Urbi et orbi 2018. Papa Francisc face apel la fraternitate. Vezi mesajul tradițional de Crăciun al suveranului pontif

„Urarea mea de Crăciun fericit este un apel la fraternitate,” a transmis papa Francisc în mesajul „Urbi et orbi„, rostit marți din balconul Basilicei Sfântul Petru din Vatican, scrie BBC. „Fraternitate între oameni de toate naționalitățile și culturile.”Fraternitate între oameni cu idei diferite, dar capabili să se respecte și să se asculte unii pe alții. Fraternitate între oameni de diferite religii. Iisus a venit să arate fața Domnului tuturor celor care Îl caută.”

Suveranul pontif a făcut un apel la pace, în special în Siria și Yemen.”Fie ca pruncul Iisus să ajute ca iubita și greu încercata Sirie să regăsească fraternitatea, după atâția ani de război. Sper ca și aici, comunitatea internațională să găsească o soluție politică și să pună deoparte neînțelegerile și interesele partizane, astfel încât poporul sirian, și în special cei nevoiți să-și părăsească pământul natal și să-și caute adăpost altundeva, să se poată întoarce să trăiască în pace în propria lor țară,” a spus papa Francisc. „Gândurile mele se îndreaptă spre Yemen, cu speranța că acordul de pace negociat de comunitatea internațională va aduce alinare copiilor și oamenilor slăbiți de război și foamete.”

Suveranul pontif a enumerat peninsula Koreea, Venezuela, Ucraina și Nicaragua printre țările care ar avea mare nevoie să regăsească noțiunea de fraternitate.  

Mii de credincioși au participat în noaptea de luni spre marți la slujba din ajunul Crăciunului din Basilica Sfântul Petru din Vatican, informează The Telegraph,

„Omul a devenit lacom și vorace. A avea, a aduna bunuri pare a fi sensul vieții pentru mulți oameni. Istoria omenirii este marcată de o lăcomie nestăpânită, chiar și azi când, paradoxal, puține persoane cinează luxos și mulți alții nu beneficiază de pâinea zilnică”, le-a transmis Papa Francisc celor prezenți la slujbă.

Suveranul Pontif a condamnat diviziunea imensă dintre bogați și săraci, menționând că faptul că Iisus a fost născut în sărăcie, într-o iesle, ar trebui să demonstreze tuturor care este înțelesul vieții.

″Trebuie să se depășească culmea egoismului, nu trebuie să se alunece în prăpastia lumescului și ale consumerismuluui″⁣, a pledat Papa în cursul liturghiei din noaptea de Crăciun.

Papa Francisc a transmis că nașterea lui Iisus ar trebui să inspire un nou mod de viață, care să nu fie definit de „devorare și lăcomie, ci de dărnicie”.

Mesajul DUR al Papei Francisc pentru toți CREȘTINII

„Haideți să ne întrebăm: Chiar am nevoie de aceste obiecte materiale și rețete complicate pentru a trăi? Mă pot descurca fără aceste suplimente inutile pentru a mă bucura de o viață mai simplă?”, i-a întrebat liderul Bisericii Catolice pe cei prezenți la Vatican.

„Mulți oameni și-au descoperit scopul vieții în ceea ce posedă, în excesul de obiecte materiale”, a avertizat suveranul pontif.

Este al șaselea an în care Papa Francisc, în vârstă de 82 de ani, oficiază slujba de Crăciun din poziția de cap al Bisericii Catolice.

 
Foto: Hepta

 

Inchide