Omul care a îngrozit America. Cine a fost Micah X, atacatorul polițiștilor din Dallas

Publicat: 09/07/2016, 23:29

Atacul de vineri din orașul american Dallas a fost numit de autoritățile americane cel mai dureros din punctul de vedere al pierderii vieții polițiștilor americani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 încoace. Autoritățile americane au reușit să-l identifice rapid pe bărbatul din spatele acestei tragedii.

Este vorba despre Micah X. Johnson, un bărbat de culoare, în vârstă de 25 de ani, fost rezervist în Armata americană și a participat chiar la o misiune derulată în Afganistan, în anul 2013. Anchetatorii au precizat că acesta depozita în locuința sa materiale care îl ajutau la confecționarea de bombe artizanale, dar și diverse tipuri de explozibil, gloanțe, muniție și avea chiar un carnețel în care erau consemnate diverse tactici de luptă.

Acesta figura, în continuare, în registrele Armatei și putea fi chemat oricând la înrolare, în cazul în care era nevoie de el. Totuși, Johnson nu trebuia să participe obligatoriu la antrenamentele obișnuite. Nu avea antecedente în ceea ce privește infracțiuni sau crime și locuia într-o suburbie a Dallasului, lucrând ca zidar și tâmplar.

Pe pagina de Facebook a lui Johnson, pagină confirmată de anchetatori, acesta își alesese ca fotografie de profil o imagine în care ținea un pumn ridicat în aer, simbol asociat cu mișcarea revoluționară a persoanelor de culoare din anii `60. El a publicat, de asemenea, o poză similară, tot cu un pumn și cu mesajul „Black Power” (n.r. „Puterea negrilor”).

Mai mult, tot pe pagina de pe rețeaua de socializare, anchetatorii au găsit o fotografie în care Johnson apărea alături de Richard Griffin, membru al trupei rap Public Enemy, recunoscut ca fiind un adept al mișcării radicale Afrocentrism.

Totuși, foarte multe detalii rămân necunoscute despre Micah Johnson, despre viața lui și despre motivele care l-ar fi putut conduce la înfăptuirea unei asemenea crime, mai ales că a ales ca loc de desfășurare un protest care s-a dorit a fi pașnic, fără niciun fel de incidente. Polițiștii continuă să facă cercetări pentru obținerea acestor informații neclare. Ei investighează deja carnețelul descoperit în casa lui Johnson.

Șeful Poliției din Dallas, David Brown, a povestit că Johnson le-a spus oamenilor legii că era supărat pe acțiunile poliției din ultima perioadă, pentru deschiderea tot mai deasă a focului asupra civililor și că voia să omoare oameni albi, în special ofițeri de poliție. Johnson a fost ucis cu ajutorul unui robot care avea atașată o centură cu exploziv, care a fost trimis acolo unde se ascundea bărbatul.

Micah Johnson a absolvit în 2009 liceul John Horn, unde a fost implicat într-un program pentru juniori ai Armatei americane, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al instituției de învățământ, Allison Lewallyn.

Poliția din Dallas afirma, ieri, că în atac au fost implicați mai mulți bărbați cu arme. Totuși, ulterior, mai mulți oficiali din domeniul securității au spus că Johnson este singurul care a tras.

Imaginile video care au apărut imediat după atac arată o persoană care avea o armă și care a împușcat un polițist în spate. Modul în care a acționat atacatorul arată că acesta avea experiență în ceea ce privește folosirea armelor și că era profesionist la tragerile sub acoperire.

Președintele SUA, Barack Obama, a condamnat, de la Varșovia, unde se desfășoară summitul NATO, atacul din Dallas, catalogându-l drept unul „violent, calculat și demn de dispreț” și a repus în discuție necesitatea instituirii unui control al armelor pe teritoriul SUA. Șeful statului a precizat, de asemenea, că va fi prezent la locul tragediei la începutul săptămânii viitoare.

Marșul de protest din Dallas în timpul căruia a avut loc atacul armat a fost organizat după ce doi bărbați de culoare au fost uciși de polițiștii americani în Minnesota și Louisiana.

Philando Castile a fost împușcat mortal miercuri seară de un agent de circulație la Falcon Heights în Minnesota. Ultimele sale clipe de viață au fost filmate de prietena lui, care a postat înregistrarea video pe Facebook Live, vizionată de aproape 4 milioane de ori joi.

Marți, cu puțin timp înainte de ora unu, Alton Sterling a fost împușcat la Baton Rouge în Louisiana după ce a fost imobilizat și pus la pământ de doi polițiști.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Vot decisiv în Senatul SUA pentru interzicerea TikTok. Ce se întâmplă acum?