• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Panică în New York. Un mort și 22 de răniți, după ce o mașină a intrat în trecători. Șoferul, către polițiști: „Trebuia să mă împușcați. Voiam să îi omor”. UPDATE

Panică în New York. Un mort și 22 de răniți, după ce o mașină a intrat în trecători. Șoferul, către polițiști: „Trebuia să mă împușcați. Voiam să îi omor”. UPDATE
O persoană a murit și alte 22 au fost rănite după ce o mașină a intrat într-un grup de oameni, în Times Square din New York. Șoferul, un bărbat de 26 de ani din Bronx, fost militar, a pierdut controlul volanului. Se pare că acesta era sub influența alcoolului sau a drogurilor și avea cazier, a declarat un oficial pentru New York Times. Ulterior reținerii sale, acesta le-ar fi mărturisit polițiștilor că se aștepta să moară. "Trebuia să mă împușcați. Voiam să îi omor", le-ar fi declarat aceasta polițiștilor, potrivit Reuters. Potrivit ultimelor informații, bărbatul în vârstă de 26 de ani a fost pus sub acuzare pentru omucidere, tentativă de crimă și omucidere în trafic deosebit de gravă.
UPDATE VINERI 10:50 Richard Rojas a fost pus sub acuzare pentru omucidere, tentativă de crimă și omucidere în trafic deosebit de gravă, a anunțat presa americană, potrivit agenției de știri Dpa. Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, originar din zona Bronx, New York, ar fi consumat drogul PCP potrivit testelor efectuate de poliție și suferea de „probleme psihice”. Autoritățile nu cred că individul are legături cu grupuri teroriste, informază Mediafax.
 
UPDATE VINERI 07:30 Bărbatul care se afla la conducerea autovehiculului, care a intrat în mulțime, le-a mărturisit ulterior polițiștilor că ar fi auzit „voci”, potrivit unor surse din cadrul poliției, citate de BBC. Mai mult, aceasta le-a spus că se aștepta să moară.
 
„Trebuia să mă împușcați. Voiam să îi omor”, le-ar fi declarat aceasta polițiștilor, după ce l-ar fi reținut, potrivit Reuters.
 
Conducătorul auto a fost identificat ca fiind Richard Rojas, de 26 de ani din Bronx, fost militar. El a lovit 23 de oameni, dintre care unul a murit. Este vorba de o femeie în vârstă de 18 ani, a cărei soră, de 13 ani, a fost și ea rănită. Ceilalți răniți au fost transportați la spital, patru  fiind în stare critică, trei răniți grav, iar ceilalți 15 cu leziuni serioase. Potrivit poliției, șoferul a făcut un viraj greșit și a condus pe contrasens, înainte de a se răsturna cu mașina. După accident, el a încercat să fugă, însă a fost prins de polițiști. 

„Nu este niciun indiciu că ar fi vorba de un act terorist”, a declarat primarul din New York, Bill De Blasio. 

Șoferul a mai fost arestat de două ori în trecut pentru conducere în stare de ebrietate și are la activ alte încălcări ale legislației rutiere, au declarat surse din poliție.

ABC Breaking News | Latest News Videos

UPDATE 20:44 Potrivit ultimelor informații, numărul răniților se ridică la 22. 

UPDATE 20:06 Bilanțul a fost revizuit la un mort și 19 răniți. 

UPDATE 19:52 NYPD susține că soferul a pierdut controlul mașinii care a intrat în trecători. Se pare că acesta era sub influența alcoolului sau a drogurilor și avea cazier, a declarat un oficial pentru New York Times. 

UPDATE 19:48 Bilanțul a fost revizuit la 12 răniți și un mort. Potrivit unor surse din Poliție șoferul autoturismului are 26 de ani și a fost reținut, informează abc news

UPDATE 19:40 Un bilant provizoriu indică un număr de 20 de răniți și un mort. 

Incidentul a avut loc în zona Times Square din New York, în apropierea străzilor 42 și 43. Zona a fost izolată de agenți de poliție. Conform site-ului agenției Reuters, cel puțin zece persoane au fost rănite după ce un vehicul marca Honda a intrat într-un grup de persoane.

Șoferul a fost imobilizat și reținut, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției. Potrivit martorilor, pare a fi un incident deliberat. Poliția analizează circumstanțele producerii incidentului rutier, neexcluzând nicio ipoteză.  

 

#newyorkcity #timesquare #neveradullmoment

A post shared by @p_huddy913 on

 

 

A post shared by @p_huddy913 on

Inchide