Papa Francisc ar intenționa să ridice o interdicție veche de secole

Papa Francisc ar intenționa să ridice o interdicție veche de secole
Publicat: 12/03/2015, 16:01

Papa ar considera prevederea legată de celibatul preoților drept „arhaică” și „ca nefiind parte din doctrina Bisericii”, potrivit confidentului său, argentinianul Oscar Crespo, potrivit dailymail.co.uk.

De asemenea, prietenul suveranului pontif a declarat că acesta ar fi susținut cu tărie că dorește reformarea unei alte reguli a Bisericii Catolice care interzice persoanelor divorțate să primească Sfânta Euharistie (Împărtășanie, n.r.).

Potrivit lui Crespo, Francisc a spus că modificarea prevederii potrivit căreia persoanele divorțate nu pot lua parte pe deplin la viața bisericii este „prioritatea numărul unu” a pontificatului său.

Argentinianul a mai declarat că papa ar fi trimis un mesaj unei femei divorțate care „trăiește în păcat” alături de un nou partener că se poate spovedi și poate primi Sfânta Euharistie.

Biserica Catolică nu recunoaște divorțul și consideră că orice persoană care se recăsătorește sau are relații sexuale cu altă persoană decât cea cu care s-a căsătorit prima dată comite adulter, iar primirea Sfintei Euharistii în aceste condiții este considerată un păcat și mai grav.

Argentinianca Claudia Garcia Larumbe, de profesie învățătoare, i-a trimis papei un mesaj prin intermediul lui Oscar Crespo, întrebându-l dacă chiar nu are voie să se spovedească sau să primească Sfânta Euharistie, după ce s-a mutat împreună cu noul său partener.

Papa i-ar fi răspuns, prin intermediul lui Crespo: „Transmite-i că papa a spus că se poate spovedi și se poate împărtăși”.

Claudia Garcia Larumbe, în vârstă de 39 de ani, a declarat pentru tabloidul britanic că a rămas „fără cuvinte și foarte emoționată”, după ce a primit permisiunea personală a papei de a participa la ceremoniile religioase catolice.

Informațiile date publicității ar trebui să ofere speranță milioanelor de credincioși divorțați, dar și milioanelor de clerici care se simt din ce în ce mai puțin confortabil cu o viață de celibat, comentează publicația.

Suveranul pontif, în vârstă de 78 de ani și care celebrează vineri împlinirea a doi ani de când a devenit capul Bisericii Catolice, i-a spus lui Crespo: „Schimbările se impun fie cu timpul, fie prin vărsare de sânge, iar eu aleg pacea”, un semn că nu ar intenționa forțarea reformelor radicale cu riscul de a destabiliza Biserica, mai scrie publicația britanică.

Oscar Crespo, în vârstă de 77 de ani, bun prieten și fost coleg de clasă în școala gimnazială cu papa, a călătorit la Roma în luna octombrie a anului trecut și a petrecut câteva ore alături de Francisc în apartamentele private ale acestuia de la Vatican.

Argentinianul a declarat, potrivit tabloidului britanic, ca suveranul pontif, al cărui nume real este Jorge Bergoglio, a fost foarte „serios și înflăcărat” în timp ce vorbea despre ceea ce a descris ca fiind „principalele sale două planuri”.

„Mi-a spus că acestea sunt prioritățile sale ca papă. Prima este schimbarea regulilor privind persoanele divorțate. Cea de-a doua este eliminarea legii celibatului. A spus că aceasta nu face parte din doctrina Bisericii și că a fost impusă în urmă cu peste o mie de ani de un alt papă, iar el o consideră învechită, o gândire arhaică ce trebuie rediscutată. Papa crede că Dumnezeu i-a făcut pe toți oamenii să trăiască în sânul familiei, inclusiv pe preoți”, a declarat Oscar Crespo pentru Daily Mail.

Aceasta nu este prima dată când Francisc, primul papă non-european din ultimii 1.700 de ani, își exprimă părerile personale moderate referitor la abordarea tradițională a Bisericii Catolice privind la celibatul preoților.

În luna mai a anului trecut, papa a spus unui grup de reporteri că „celibatul este un dar pentru biserică, dar, din moment ce nu este o dogmă, ușa este mereu deschisă”.

De asemenea, în urmă cu câteva săptămâni, când a fost abordat de un activist care susține cauza preoților căsătoriți, Francisc a răspuns că problema „este pe agenda” sa.

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Bubuie cazurile de Covid! Incidența în Constanța se apropie de 12!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Avertisment teribil făcut de Alexandru Rafila! Situația se complică peste noapte în România! Se întâmplă...
Bill Gates a dat lovitura vieții. Totul s-a „copt” în plină pandemie. Toată planeta vuiește
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...