Papa Francisc, primit cu proteste în Georgia: „Este un eretic”

Redactor:
Liviu Mihai
Papa Francisc, primit cu proteste în Georgia: „Este un eretic”
Papa Francisc a fost întâmpinat cu ostilitate în Georgia, acolo unde a fost prezent pentru a se întâlni cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Georgiene.

Papa Francisc a fost întâmpinat cu ostilitate la Tblisi, acolo unde a fost într-o vizită de două zile pentru a se întâlni cu liderii Bisericii Ortodoxe Georgiene.

Protestatarii și-au făcut simțită prezența încă de când Papa a ajuns pe aeroport, afișând bannere cu „Papa e un eretic” sau „Anticristul”.

De asemenea, la slujba pe care Suveranul Pontif a ținut-o pe stadionul național din Tblisi a fost prezent un număr mult mai mic de oameni decât era așteptat. Mai mult, o delegație a Bisericii Ortodoxe Geogiene a refuzat să fie prezentă, invocând diferențe doctrinare, scrie Digi24.

În ciuda ostilității cu care a fost primit, prim ministrul Geogiei, Giorgi Kvirikashvili, susține că vizita întreprinsă de Papa Francisc este una extrem de benefică pentru apropierea de Occident.

„Vizita Papei este foarte importantă pentru Georgia în cursul său de apropiere de Europa și de Occident în general”, a declarat acesta

Inchide