• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Patriarhul Kirill al Rusiei le cere călugărilor să se lepede de Internet

Patriarhul Kirill al Rusiei le cere călugărilor să se lepede de Internet

Patriarhul Kirill al Moscovei și Întregii Rusii i-a îndemnat pe călugări să stea departe de Internet, pentru a se feri de eventualele tentații din mediul online, scrie Lenta.ru, conform Agerpres. Capul bisericii ortodoxe ruse nu este doar împotriva Internetului, ci și împotriva adoptării de către monahi a stilului modern de viață.

MAURICE SENDAK GOOGLE DOODLE

„În prezent, o mare tentație este Internetul. Mulți călugări procedează, în opinia mea, absolut lipsit de înțelepciune: pe de o parte, ei se retrag din lume, pentru a-și crea condiții bune pentru salvarea sufletului, însă pe de altă parte își iau telefonul mobil și încep să intre pe Internet, unde, după cum știm, sunt multe tentații și lucruri păcătoase”, a declarat Patriarhul Kirill, în timpul unei întâlniri avute pe muntele Athos.

Kirill a adăugat că, atunci când un călugăr ia în mână telefonul mobil pentru a se conecta la Internet, acel călugăr „ar trebui să se gândească dacă merită să se afle la mănăstire”, a spus capul Bisericii Ortodoxe Ruse.

Declarațiile patriarhului vin în contradicție cu sfatul pe care l-a dat, în luna februarie, preoților, pe care i-a îndemnat să se folosească de bloguri și de rețele de socializare pentru „misiunea lor creștină”, amintește sursa. Aceasta deși biserica pe care o conduce Kirill i-a sfătuit pe credincioșii ruși, cu ocazia Postului Paștelui, să postească și în mediul online, adică să nu mai folosească rețelele de socializare în perioada postului.

 

 

Inchide