Prima pagină » Știri externe » PERICOL. Alertă alimentară! Criza cărnii de porc lovește America! De ce este și România în pericol

PERICOL. Alertă alimentară! Criza cărnii de porc lovește America! De ce este și România în pericol

PERICOL. Alertă alimentară! Criza cărnii de porc lovește America! De ce este și România în pericol

Compania Smithfield Foods Inc., cel mai mare producător mondial de carne de porc, închide pentru o perioadă nedeterminată un mare combinat de procesare din America. Decizia, luată după ce 200 de angajați au fost testați pozitiv de Covid-19, va declanșa în SUA o adevărată criză a cărnii de porc.

Din cauza înmulțirii cazurilor de coronavirus în rândul angajaţilor, Smithfield Foods a pus lacătul pe combinatul din Dakota de Sud. Publicația New York Post scrie că țara este „periculos de aproape” de o uriașă criză de aprovizionare cu carne de porc.

Smithfield Foods, colos prezent şi pe piaţa din România, operează combinatul de la Sioux Falls (Dakota de Sud), care asigură 5% din producţia de carne de porc din America!

„Închiderea acestei facilităţi, cumulată cu o listă în creştere de facilităţi de producţie a furajelor care au fost închise în industrie, duce ţara noastră periculos de aproape de limită în termeni de aprovizionare cu carne. Este imposibil ca rafturile magazinelor să fie pline dacă fabricile noastre nu funcţionează”, a declarat directorul general de la Smithfield, Ken Sullivan.

Iniţial, compania Smithfield, deţinută de WH Group, din Hong Kong, a propus închiderea combinatului din Dakota de Sud pentru o perioadă de trei zile. Însă guvernatorul statului, Kristi Noem, a cerut companiei să prelungească perioadă pentru cel puţin 14 zile. Pe cale de consecință, compania a informat că va rechema oamenii la muncă atunci când autoritățile locale și federale vor permite.

Compania Smithfield a intrat pe piaţa din România în 2004, cu o investiţie de 600 milioane dolari, atât în capacităţile de creştere a animalelor, cât şi în abatorul tehnologizat. Imediat, firma a devenit cel mai mare producător de carne de porc din România, care furnizează pieței locale carne proaspătă de porc 100% românească, produsă local, respectând cele mai stricte standarde internaționale aplicabile în domeniu.

Cifrele arată că 29% din carcasele de porc produse în România sunt comercializate sub brandul Smithfield.

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Pe cine avantajează prezența mică la alegerile din București
Digi24
Cele două probleme care țin pe loc încheierea unui acord de pace Rusia - Ucraina, dezvăluite de Keith Kellogg
Cancan.ro
Și-a părăsit iubita medic pentru Rodica Stănoiu! Noi detalii despre 'puiuțul' fostei ministrese a Justiției
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume a primit o ofertă de nerefuzat
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
Primele rezultate. Cum au votat bucureștenii până la acestă oră
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
O crimă care pune gaz pe foc în procesul de mobilizare din Ucraina, în criză de soldați. „Sunt incredibil de ruşinată”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Cel mai bătrân STRĂMOȘ al RECHINILOR înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
De ce poți simți singurătate chiar și atunci când ai prieteni și cum poți restabili legăturile?