PERICOL. Alertă alimentară! Criza cărnii de porc lovește America! De ce este și România în pericol

PERICOL. Alertă alimentară! Criza cărnii de porc lovește America! De ce este și România în pericol
PERICOL. Alertă alimentară! Criza cărnii de porc lovește America! De ce este și România în pericol / Sursa FOTO: nationalhogfarmer.com
Publicat: 13/04/2020, 12:33

Compania Smithfield Foods Inc., cel mai mare producător mondial de carne de porc, închide pentru o perioadă nedeterminată un mare combinat de procesare din America. Decizia, luată după ce 200 de angajați au fost testați pozitiv de Covid-19, va declanșa în SUA o adevărată criză a cărnii de porc.

Din cauza înmulțirii cazurilor de coronavirus în rândul angajaţilor, Smithfield Foods a pus lacătul pe combinatul din Dakota de Sud. Publicația New York Post scrie că țara este „periculos de aproape” de o uriașă criză de aprovizionare cu carne de porc.

Smithfield Foods, colos prezent şi pe piaţa din România, operează combinatul de la Sioux Falls (Dakota de Sud), care asigură 5% din producţia de carne de porc din America!

„Închiderea acestei facilităţi, cumulată cu o listă în creştere de facilităţi de producţie a furajelor care au fost închise în industrie, duce ţara noastră periculos de aproape de limită în termeni de aprovizionare cu carne. Este imposibil ca rafturile magazinelor să fie pline dacă fabricile noastre nu funcţionează”, a declarat directorul general de la Smithfield, Ken Sullivan.

Iniţial, compania Smithfield, deţinută de WH Group, din Hong Kong, a propus închiderea combinatului din Dakota de Sud pentru o perioadă de trei zile. Însă guvernatorul statului, Kristi Noem, a cerut companiei să prelungească perioadă pentru cel puţin 14 zile. Pe cale de consecință, compania a informat că va rechema oamenii la muncă atunci când autoritățile locale și federale vor permite.

Compania Smithfield a intrat pe piaţa din România în 2004, cu o investiţie de 600 milioane dolari, atât în capacităţile de creştere a animalelor, cât şi în abatorul tehnologizat. Imediat, firma a devenit cel mai mare producător de carne de porc din România, care furnizează pieței locale carne proaspătă de porc 100% românească, produsă local, respectând cele mai stricte standarde internaționale aplicabile în domeniu.

Cifrele arată că 29% din carcasele de porc produse în România sunt comercializate sub brandul Smithfield.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase