Pilotul balonului cu aer cald prăbușit anul trecut în Noua Zeelandă consumase canabis. 11 persoane au murit

Pilotul balonului cu aer cald prăbușit anul trecut în Noua Zeelandă consumase canabis. 11 persoane au murit
Publicat: 31/10/2013, 09:49
Actualizat: 31/10/2013, 17:47

În momentul aterizării, balonul, care transporta cinci cupluri și pilotul, a lovit un cablu electric și a căzut de la 150 de metri după ce s-a transformat într-o torță.

Catastrofa s-a produs la 7 ianuarie 2012 pe vreme bună, în apropiere de Carterton, la nord de Wellington.

Potrivit Comisiei de anchetă privind accidentele de transport, pilotul Lance Hopping, în vârstă de 53 de ani, era un consumator obișnuit de canabis, iar autopsia a dezvăluit prezența acestui drog în sânge.

Doi martori oculari au declarat că l-au văzut fumând în dimineața accidentului, dar analizele nu au depistat nicio o urmă de tutun.

În plus, condițiile atmosferice erau bune și aerostatul funcționa corespunzător.

„Comisia a conchis că accidentul a fost cauzat de erori de raționament ale pilotului și că judecata acestuia ar fi putut fi alterată de consumul de canabis”, a declarat raportorul anchetei.

Comisia preconizează o intensificare a controalelor toxicologice inopinate în toate mijloacele de transport și ministrul de resort, Gerry Brownlee, a anunțat că Guvernul se va pronunța asupra acestor recomandări la începutul lui 2014.

Noua Zeelandă nu a cunoscut accidente aeriene atât de grave de la prăbușirea avionului companiei Air New Zealand în 1979 pe Muntele Erebus, în Antarctica, provocând moartea a 257 de persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase