Povestea impresionantă a polițistului ucis în atacul terorist de pe Champs-Elysees. Xavier Jugele venise la o întâlnire de rămas bun cu colegii

Povestea impresionantă a polițistului ucis în atacul terorist de pe Champs-Elysees. Xavier Jugele venise la o întâlnire de rămas bun cu colegii
Publicat: 21/04/2017, 18:49

El a fost împușcat în cap chiar în momentul în care teroristul Karim Cheurfi, cu doi ani mai în vârstă decât el, a început să tragă în polițiștii de pe Champs-Elysees în seara zilei de joi, în jurul orei 21:00. Se afla în ultimele sale săptămâni de serviciu comunitar, aflându-se, în momentul în care a fost ucis, la o întâlnire de rămas bun cu colegii săi, urmând să ocupe un post în cadrul Poliției Judiciare, potrivit The New York Times.

Dincolo de misiunea pe care o avea prin natura meseriei sale, angajându-se să apere cetățenii Parisului, Xavier era un apărător al drepturilor homosexualilor, lansând un protest în 2014, atunci când, înainte de Jocurile Olimpice de la Soci, autoritățile au interzis „propaganda homosexuală” în Rusia.

Se pare că Xavier a participat, de asemenea, în misiunea de ajutorare a polițiștilor greci în perioada în care valurile de imigranți luau cu asalt peninsula prin apele Mării Egee cu dorința de a ajunge în vestul Europei.

Se zvonește, totodată, că polițistul ar fi fost el însuși homosexual, trăind într-un parteneriat civil, dar neavând copii cu partenerul său. De altfel, Mikael Bucheron, președintele Flag, o asociație franceză pentru apărarea drepturilor ofițerilor de poliție homosexuali sau bisexuali, i-a adus un ultim omagiu lui Xavier, spunând: „El a fost un om simplu care și-a iubit slujba și a fost total dedicat cauzei comunității LGBT”.

Xavier a devenit membru al acestei asociații în urmă cu câțiva ani și a protestat alături de ceilalți membri ai Flag în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci.

Un luptător împotriva nedreptății, Xavier a fost un aprig contestatar al terorismului, participând la evenimentul de redeschidere a sălii Bataclan tocmai pentru a duce mai departe mesajul antiterorist. Potrivit informațiilor primite din partea celor care au participat la eveniment, polițistul s-a declarat fericit să ia parte la redecshiderea Bataclan, spunând că este un moment simbolic prin care trebuie transmis un mesaj clar: „Să spunem nu teroriștilor!”.

Aproape 1.500 de oameni participau la concertul celor de la Eagles of Death Metal pe 13 noiembrie 2015 când un terorist a deschis focul asupra mulțimii.

Joi seară, un alt susținător al ISIS a deschis focul, de data aceasta pe Champs-Elysees.Karim Cheurfi, în vârstă de 39 de ani, era înarmat cu un Kalashnikov în momentul în care a deschis focul asupra lui Xavier și a altor doi colegi ai săi, ucigându-l pe primul și rănindu-i pe ceilalți. Teroristul a fost împușcar de polițiștii aflați în timpul serviciului în apropiere.

Karim Cheurfi fusese închis, în 2005, tot în Franța, pentru că încercase să ucidă doi polițiști. De asemenea, el fusese reținut în februarie pentru că autoritățile aveau informații că încerca să facă rost de arme pentru a ucide polițiști. Din cauză că nu existau suficiente dovezi împotriva lui, aceasta a fost eliberat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun