Povestea românului care își crește singur cei doi copii, de 2 și 3 ani, dat afară din casa în care locuia cu chirie în Italia (VIDEO)

Povestea românului care își crește singur cei doi copii, de 2 și 3 ani, dat afară din casa în care locuia cu chirie în Italia (VIDEO)
Costel Savin (24 de ani) / FOTO - captură video: Sanremo News
Publicat: 06/08/2021, 00:52
Actualizat: 06/08/2021, 10:24

Costel Savin are doar 24 de ani și își crește singur cei doi copii, în vârstă de 2 și 3 ani, iar acum a cerut ajutorul autorităților italiene după ce a fost dat afară din casă, din cauza lipsei banilor.

Până de curând, el îi îngrijea pe cei mici împreună cu concubina sa, însă la un moment dat femeia l-a părăsit. Astfel, tânărul – rezident la Sanremo – a fost nevoit să renunțe la locul de muncă pentru a avea grijă de copii.

Tânărul tată român, care locuia , a fost nevoit să renunțe la locul de muncă pentru a putea avea grijă de copiii săi, relatează publicația locală Sanremo News, citată de stiridiaspora.ro.

Tânărul locuia împreună cu unchiul său într-o casă mică pe via Peirogallo din localitatea Sanremo, în Liguria, dar chiar și așa, fiind două persoane adulte în casă, după plecarea concubinei lui Costel, nu reușeau să facă față cheltuielilor, în special chiria, care se ridica la 450 de euro pe lună.

„Am închiriat casa prin agenție, dar, după o vreme, nu am reușit să mai plătim chiria. Acum câteva săptămâni am rămas fără gaz și curent, însă, după ce am strâns bani, am reușit să plătim facturile și s-a rezolvat”, a declarat Costel pentru sursa citată.

Dar, pentru că nu a mai putut plătit chiria, Costel a fost anunțat de proprietarul casei că vor fi nevoiți să elibereze imobilul până vineri, 6 august 2021, altfel se va prezenta cu forțele de ordine pentru a-i scoate afară.

Îngrijorat, românul a apelat la autoritățile din Sanremo pentru a cere ajutor și i s-a spus că îl va primi, dar nu au făcut nimic concret pentru a-l ajuta.

„Nu știu ce să mai fac, fiindcă absolut nimeni nu mă ajută, nu primesc niciun răspuns. Asistenții sociali au spus că ne vor da o locuință unde vom putea sta toți pentru o scurtă perioadă, însă în cele din urmă ne apropiem de data de 6 august și nu am primit vreun răspuns”, a mai Costel.

Din fericire, publicația locală Sanremo News a aflat despre tragica poveste a familiei de români și a decis să intervină.

Astfel, apelul lui Costel a a ajuns la consilierul pentru Servicii Sociale din localitate, Constanza Pirericare a găsit, în scurt timp, o locuință pentru Costel și copiii săi. Mai mult, aceasta a promis că îi va ajuta și ea cum va putea.