Premierul britanic se pregătește să oprească în mod legal amânarea Brexit

Premierul britanic se pregătește să oprească în mod legal amânarea Brexit
Publicat: 09/09/2019, 09:18

Consilierii lui Boris Johnson s-au reunit duminică pentru a stabili o strategie prin care să oprească încercările Parlamentului de a forța o amânare de trei luni a Brexit, în cazul în care nu se stabilește un acord.

Conform acestui plan, Boris Johnson ar urma să trimită o scrisoare alături de cererea de prelungire a Articolului 50, prin care să transmită că Guvernul Marii Britanii nu dorește o amânare peste termenul de 31 octombrie.

Membrii Camerei Lorzilor din Parlamentul de la Londra au adoptat vineri proiectul care evită ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără Acord, după ce acesta fusese adoptat miercuri și de Camera Comunelor. Cel mai probabil, documentul va fi promulgat luni de către regina Elizabeth.

Ulterior, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a propus convocarea alegerilor parlamentare anticipate în octombrie, în contextul impasului generat de hotărârea Camerei Comunelor privind evitarea producerii unui Brexit fără acord, dar propunerea a fost respinsă de parlamentarii din Camera Comunelor.

Boris Johnson, noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură față de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul și afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase