Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu: Unii lideri europeni nu se trezesc până când Iranul nu va ataca nuclear Europa

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu: Unii lideri europeni nu se trezesc până când Iranul nu va ataca nuclear Europa
Publicat: 15/07/2019, 22:18

Uniunea Europeană a anunțat luni seară că decizia Iranului de a nu mai respecta în totalitate Acordul nuclear este „reversibilă”, astfel că nu sunt necesare sancțiuni.

„Aparent, sunt unii oameni în Europa care nu se trezesc până când nu ajung rachete nucleare iraniene pe teritoriul european. Atunci, va fi prea târziu. În orice caz, noi vom face tot ce putem pentru a împiedica Iranul să se doteze cu arme nucleare”, a reacționat Benjamin Netanyahu prin platforme de socializare online, informează site-ul Times of Israel.

Uniunea Europeană a cerut Iranului să înceteze toate activitățile de purificare a uraniului care sunt interzise prin Acordul nuclear din anul 2015. Teheranul a anunțat decizia de a purifica uraniu într-o concentrație care depășește limita de 3,67%, stabilită prin Acordul nuclear din 2015. Administrația de la Teheran a anunțat depășirea concentrației de 4,5% în producția de uraniu îmbogățit.

Președintele SUA, Donald Trump, a discutat prin telefon în urmă cu câteva zile cu Benjamin Netanyahu despre modalitățile de blocare a „acțiunilor negative” ale Iranului în Orientul Mijlociu, a anunțat Casa Albă.

Donald Trump a avertizat că sancțiunile împotriva Iranului vor fi intensificate „substanțial”, întrucât Teheranul încalcă de mult timp Acordul nuclear semnat cu marile puteri. „Iranul desfășoară de mulți ani activități secrete de îmbogățire a uraniului, încălcând în totalitate Acordul teribil de 150 de miliarde de dolari elaborat de John Kerry și de Administrația Barack Obama. Să ne amintim că acest Acord urmează să expire într-un număr scurt de ani. Sancțiunile vor fi intensificate curând, substanțial!”, a declarat Donald Trump prin Twitter.

Anterior, Donald Trump a condamnat decizia Iranului de a intensifica activitățile de purificare a uraniului prin depășirea limitelor stabilite prin Acordul atomic din 2015. „Iranul ar face bine să aibă grijă. Deoarece desfășoară activități de îmbogățire a uraniului și nu spun care este motivul. Cel mai bine este să aibă grijă”, a spus Donald Trump.

Statele Unite nu vor să ajungă la un conflict militar cu Iranul, dar Washingtonul este pregătit să protejeze interesele americane, a avertizat vicepreședintele SUA, Mike Pence, în contextul tensiunilor cu Teheranul. „Iranul nu ar trebui să confunde atitudinea de reținere a SUA cu lipsa determinării”, a declarat Mike Pence într-un discurs. „Statele Unite nu vor război cu Iranul. Vrem să discutăm, suntem dispuși să ascultăm. Dar America nu va ceda”, a atras atenția Mike Pence.

Relațiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancțiunilor impuse de Administrația Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Președintele SUA vrea limitarea activităților nucleare și balistice iraniene. Israelul contestă vehement Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer