• Publicat:
Internațional

Premierul Italiei, acuzat de „șantaj politic” la nivel înalt

Premierul Italiei, acuzat de „șantaj politic” la nivel înalt
Premierul italian Matteo Renzi "șantajează" politic Ungaria și celelalte țări membre ale Grupului de la Vișegrad (V4), cerând o reducere a fondurilor UE alocate acestora dacă nu acceptă sistemul cotelor obligatorii de distribuire a migranților, denunță Guvernul de la Budapesta, relatează MTI.

Un purtător de cuvânt al Guvernului condus de către Victor Orban, Zoltan Kovacs, a reiterat vineri dimineața pentru postul public M1, poziția „fermă” a Cehiei, Poloniei, Slovaciei și Ungariei cu privire la respingerea acestui sistem de cote obligatorii, reacționând astfel față de informații de presă cu privire la declarații ale premierului italian.

Aceasta nu este o soluție pentru Europa, a apreciat el, îndemnând la adoptarea unor soluții prezentate de către Grupul de la Vișegrad.

Politica în domeniul migrației urmată până acum a eșuat, pentru că nu poate fi implementată, a subliniat Kovacs.

Este în interesul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene ca inițiativele de până în prezent – ca acordul dintre UE și Turcia în vederea opririi afluxului de migranți și îndemnarea Greciei să-și îndeplinească obligațiile în cadrul zonei Schengen să fie implementate, a adăugat purtătorul de cuvânt al Guvernului ungar.

Inchide