Președintele Consiliului European merge sâmbătă la Beirut

Președintele Consiliului European merge sâmbătă la Beirut
Președintele Consiliului European merge sâmbătă la Beirut. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 07/08/2020, 16:34

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a anunțat că va călători sâmbătă la Beirut pentru a arăta sprijinul Uniunii Europene pentru Liban în urma exploziei de marți din portul Beirut, care a dus la moartea a mai mult de o sută de oameni.

În contextul exploziei, joi, Michel și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au cerut statelor membre ale Uniunii Europene să acorde un sprijin mai mare Libanului, țară care se confrunta deja cu o criză economică severă, după cum informează site-ul politico.eu.

„Voi călători mâine la Beirut pentru a arăta solidaritatea Europei cu oamenii din Liban. Șocați și întristați, rămânem alături de toți cei afectați și vom oferi sprijinul nostru. Având în vedere eforturile uriașe necesare din punct de vedere umanitar, dar și nevoile Libanului pentru reconstruire, solidaritatea noastră și a comunității internaționale va fi mai mare ca niciodată. Avem un interes comun. Vrem să limităm efectele acestei tragedii”, a scris vineri Michel pe Twitter.

Oficialul european a mai adăugat că se va întâlni cu președintele libanez, Michel Aoun, și alți politicieni de rang înalt din această țară.

Vizita sa vine la doar o zi după ce Comisia Europeană a anunțat că intenționează să sprijine Libanul în perioada următoare.

Emmanuel Macron a vizitat joi capitala Libanului

Aflat joi în vizită la Beirut, președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că le va acorda liderilor din Liban un răgaz până la finalul lunii pentru ca aceștia să înceapă un program de reformă a sistemului politic și să înceapă o campanie împotriva corupției care a dus țara în pragul falimentului.

„Am mai strâns fonduri în trecut, dar nu putem face asta decât dacă autoritățile libaneze își asumă responsabilități, pentru a ne permite să ajutăm la rândul nostru Libanul”, a spus Macron.

Autoritățile de la Beirut au anunțat că bilanțul exploziei petrecute marți în zona portuară a capitalei libaneze a ajuns la 137 de morți și cel puțin 5.000 de răniți.

Pe măsură ce echipele de intervenție și salvare intervin în continuare pentru a căuta victime și eventuali supraviețuitori de sub dărâmături, autoritățile se tem că bilanțul ar urma să crească în următoarele zile.

Andrei Văcaru
Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în anul 2013, dar și un master în Comunicare în cadrul aceleiași facultăți, în 2015. A lucrat, începând din 2013, în cadrul agenției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase