Diana Dumitrescu
08.10.2019
Internațional

Prima clinică britanică pentru tinerii dependenți de jocurile pe calculator a fost deschisă în noiembrie

Prima clinică britanică pentru tinerii dependenți de jocurile pe calculator a fost deschisă în noiembrie
Prima clinică din Marea Britanie ce va trata copiii și tinerii dependenți de jocuri video, precum Fortnite, Candy Crush și Call of Duty, va fi deschisă în luna noiembrie de Serviciul Național de Sănătate (NHS), potrivit The Guardian.

Personalul medical îi va ajuta pe cei cu vârste cuprinse între 13 și 25 de ani ale căror vieți sunt distruse de timpul pe care îl alocă jocurilor video.

Pacienții vor putea merge la clinica ce va face parte din Centrul Național pentru Dependențe Comportamentale din Londra sau vor putea beneficia de consultații pe platforma online Skype.

„Nevoile privind sănătatea se află într-un proces continuu de schimbare, motiv pentru care NHS trebuie să se adapteze. Acest nou serviciu reprezintă un răspuns pentru o problemă emergentă, parte a presiunii crescânde la care copiii și tinerii sunt expuși în zilele noastre”, a declarat șeful executiv al NSH, Simon Stevens.

Psihologi, terapeuți, psihiatri și asistente medicale specializate în domeniul sănătății mintale vor lucra cu pacienții pentru a-i ajuta să gestioneze dependența de jocuri video.

În anul 2018, Organizația Mondială a Sănătății a inclus dependența de jocuri pe calculator în rândul tulburărilor mintale.

„Dependența de jocuri este o condiție ce poate avea un impact major asupra vieților pacienților și familiilor, acestea simțindu-se neputincioase în privința persoanelor dragi. Această tulburare mintală nu trebuie neglijată. Vorbim despre cazuri în care cineva poate petrece și 12 ore pe zi jucându-se pe calculator, devenind izolat social și pierzându-și locul de muncă”, a declarat Henrietta Bowden-Jones, directorul noii clinici, Centre for Internet and Gaming Disorder, și purtătorul de cuvânt al Royal College of Psychiatrists.

Țări din întreaga lume încearcă să gestioneze problema dependenței de jocuri pe calculator. De exemplu, în Coreea de Sud a fost interzis accesul celor cu o vârstă mai mică de 16 ani la jocuri online între miezul nopții și ora 6.00.

Tags:
Inchide