Primarul orașului Melitopol, răpit de ruși, a fost eliberat în schimbul a nouă prizonieri

Primarul orașului Melitopol, răpit de ruși, a fost eliberat în schimbul a nouă prizonieri
Primarul orașului Melitopol, răpit de ruși, a fost eliberat în schimbul a nouă prizonieri / Sursă Foto: Twitter/ Alessio Fissio
Publicat: 17/03/2022, 23:03
Actualizat: 17/03/2022, 23:06

Ivan Fedorov, primarul orașului Melitopol, a fost răpit de armata rusă pe data de 11 martie. Acesta a fost eliberat miercuri în schimbul a nouă prizonieri.

Secretarul de presă din cadrul Președinției Ucrainei fost cel care a transmis informația: ”Ivan Fedorov a fost eliberat din captivitate… În schimbul lui, Rusia a primit nouă soldați capturați, care erau născuți în 2002 și 2003. Practic, erau niște copii”, scrie The Guardian.

Feodorov a fost capturat de forțele ruse în momentul în care se afla în centrul de criză al oraşului, pentru a se ocupa de problemele de aprovizionare. Momentul în care trupele de la Moscova îl înconjoară a fost surprins de camerele de supraveghere și distribuit în mediul online.

Președintele Volodimir Zelenski l-a decorat pe primar

Ucrainenii au reușit să-l elibereze la data de 16 martie. Președintele Volodimir Zelenski l-a decorat pe primar cu Ordinul pentru curaj, gradul III.

Fedorov și-a exprimat recunoștința pentru că nu a fost lăsat pe mâna rușilor: ”mulţumesc că nu m-aţi abandonat. Am nevoie de o zi sau două pentru a mă recupera şi apoi vă stau la dispoziţie pentru a contribui la victoria noastră”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase