Primul lider francez care a anunțat deja că vrea să candideze din partea formațiunii lui Macron la parlamentarele din iunie

Primul lider francez care a anunțat deja că vrea să candideze din partea formațiunii lui Macron la parlamentarele din iunie
Publicat: 09/05/2017, 10:19
Actualizat: 07/06/2018, 10:16

„Voi fi un candidat din partea majorității președintelui și vreau să fac parte din organizația sa, En Marche!”, a spus Valls pentru postul de radio RTL.

Nu există deocamdată informații potrivit cărora Manuel Valls ar putea fi acceptat drept candidat de către formațiunea lui Emmanuel Macron. Noul președinte al Franței a subliniat, după câștigarea alegerilor, că va lucra pentru formarea unei majorități în camera inferioară a Parlamentului francez.

Numele celor 577 de candidați ai formațiunii social-liberale „En Marche!” urmează să fie anunțate în cursul zilei de joi.

Manuel Valls, în vârstă de 54 de ani, a fost premierul Franței între 2014 și 2016, precum și ministru de Interne între 2012 și 2014. Valls a candidat pentru Partidul Socialist la alegerile prezidențiale primare, dar a pierdut nominalizarea în fața lui Benoit Hamon.

Emmanuel Macron a lansat, luni, un apel în vederea mobilizării electoratului pentru alegerile parlamentare programate pe 11 și 18 iunie.

Secretarul general al organizației civice En Marche!, Richard Ferrand, a anunțat că mișcarea politică își va schimba numele în „En Marche la République” („Republica în mișcare”), pentru a se poziționa mai bine ca un partid tradițional.

Chiar dacă și-a recunoscut înfrângerea în scrutinul prezidențial, Marine Le Pen, candidatul formațiunii de extremă-dreapta Frontul Național, a observat rezultatul „istoric” înregistrat de partidul său și a cerut, în perspectiva scrutinului legislativ, reformarea mișcării politice „patriotice” pentru a fi „la înălțimea acestei oportunități istorice”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase