Prințul Harry, mesaj tulburător la moartea Reginei Elisabeta a II-a. I s-a adresat direct tatălui său, devenit Regele Charles al III-lea

Prințul Harry, mesaj tulburător la moartea Reginei Elisabeta a II-a. I s-a adresat direct tatălui său, devenit Regele Charles al III-lea
Prințul Harry
Publicat: 12/09/2022, 13:37

Prințul Harry a oferit primul mesaj cu ocazia decesului bunicii sale, Regina Elisabeta a II-a. Totodată, printre rânduri, el s-a adresat și tatălui său, proaspăt încoronat drept Regele Charles al III-lea.

„Îți mulțumesc pentru sfaturile bune și pentru râsul molipsitor”, i-a adus Harry un pios omagiu celei care a domnit peste Regatul Unit vreme de șapte decenii.

Prințul Harry: „Zâmbim ştiind că tu şi bunicul v-aţi reunit în pace”

„Îți sunt veșnic recunoscător pentru toate momentele noastre. Zâmbim ştiind că tu şi bunicul v-aţi reunit acum, în pace”, a transmis ducele de Sussex, într-un mesaj preluat de BBC.

Prințul Harry reamintește în omagiul său că Elisabeta a II-a a fost o regină „admirată și respectată la nivel mondial”, iar „grația și demnitatea neclintite au rămas adevărate de-a lungul vieții și acum devin moștenirea ei veșnică”.

„Celebrând viaţa bunicii mele, Majestatea Sa Regina – şi deplângând pierderii ei – ni se reaminteşte tuturor de busola călăuzitoare care a fost pentru mulţi în angajamentul ei faţă de coroană şi datorie” – Prințul Harry

Prințul Harry și-a amintit și cuvintele pe care regina le-a rostit în 2021 la moartea prinţului consort Philip – „Viaţa, desigur, constă în despărţiri finale, precum şi în prime întâlniri”: „Bunico, în timp ce această despărțire finală ne aduce o mare tristețe, sunt veșnic recunoscător pentru toate momentele noastre – de la cele mai timpurii amintiri din copilărie cu tine, până la a te vedea pentru prima dată în calitate de comandant șef, până în primul moment în care am cunoscut-o pe soția mea dragă și i-am îmbrățișat pe strănepoții tăi iubiți”.

Prințul Harry: „Îl onorăm pe tatăl meu în noul său rol”

Prințul Harry a ținut să-și arate și respectul față de tatăl său, devenit între timp Regele Charles al III-lea.

„Prețuiesc aceste momente împărtășite cu tine și multe alte momente speciale. Deja ți se duce foarte mult dorul, nu doar de noi, ci și de toată lumea”, a transmis Harry, care imediat a făcut trecerea spre domnia tatălui său: „Și, dacă vorbim de primele momente, acum îl onorăm pe tatăl meu în noul său rol de Regele Charles al III-lea”.

„Îţi mulţumesc pentru angajamentul tău faţă de Coroană. Îţi mulţumesc pentru sfaturile bune. Îţi mulţumesc pentru râsul molipsitor. Şi noi zâmbim ştiind că tu şi bunicul v-aţi reunit acum, în pace” – Prințul Harry

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase