Problema imigranților români din Marea Britanie revine: „Sunt precum gropile făcute de cârtițe”. Autoritățile cer ajutorul Guvernului de la București:

Redactor:
Adriana Stanca
Problema imigranților români din Marea Britanie revine: „Sunt precum gropile făcute de cârtițe”. Autoritățile cer ajutorul Guvernului de la București:
Consiliul londonez din Westminster i-a solicitat Guvernului României să trimită în Marea Britanie mai multe echipaje de poliție care să se ocupe de problema imigranților români care dorm în parcurile din capitala engleză, relatează Daily Mail.

Consiliul londonez din Westminster i-a solicitat Guvernului României să trimită în Marea Britanie mai multe echipaje de poliție care să se ocupe de problema imigranților români care dorm în parcurile din capitala engleză, relatează Daily Mail.

Potrivit sursei citate, circa 60 de persoane din țara noastră „campează” de mai mult timp în Hyde Park și Park Lane. Grupul este acuzat că a produs deja numeroase infracțiuni, precum furtul din buzunare, și că are un comportament anti-social.

În plus, englezii care locuiesc în vecinătatea parcului spun că străzile lor s-au transformat „într-o cloacă” și  susțin că sunt nevoiți să spele trotuarele din fața caselor și a magazinelor din cauza mizeriei pe care imigranții român o fac.

Foto: Daily Mail

În perioada Jocurilor Olimpice din Londra, în 2012, mai mulți polițiști din România au mers în Marea Britanie pentru discuta această problemă cu Consiliul din Westminster.

În plus, consilierul britanic Nickie Allen i-a trimis ambasadorului român la Londra o scrisoare în care i-a expus aspectele negative ale acestei situații.

„Noi și Poliția locală alocăm numeroase resurse zilnic pentru a rezolva această problemă. Îngrijorarea mea este că situația se va agrava odată cu încălzirea vremii”, a scris aceasta.

„Până nu îi oprim pe acești oameni să vină în țară, această problemă nu o dispară. Sunt precum gropile făcute de cârtițe, nici nu astupi bine una, că deja apare alta în alt loc”, a adăugat Allen.

Foto: Daily Mail

În plus, consilierul a precizat că se așteaptă ca Guvernul României să acopere toate costurile privind deplasare polițiștilor români în Londra, mai ales că 200 din cei 292 de cerșetori prinși în Westminster anul trecut erau români. Totodată, Allen a arătat că Guvernul de la București ar trebuie să ia măsuri drastice împotriva celor care au comis diverse infracțiuni în Marea Britanie. Aceștia ar trebui aduși în țara de origine, fără a li se mai permite ca în viitor să între în Regatul Unit, crede Nickie Allen.

Foto: Daily Mail

Luna trecută, poliția și oficialii de la biroul de imigrări au demolat un întreg „cartier” de adăposturi improvizate, construite de imigranți în suburbiile Londrei. În total, 68 de români au fost găsiți locuind acolo, însă numai 5 dintre ei aveau actele necesare pentru a munci legal.

Celorlalți le-au fost oferite bilete de avion la prețul de 50 de lire pentru a se întoarce în România, însă numai 19 au acceptat oferta, precizează sursa.

Problema imigranților români în Marea Britanie este însă mai veche. Autoritățile britanice și-au exprimat în numeroase rânduri teama că odată cu ridicarea restricțiilor de pe piața muncii, un nou val de români și bulgari va sosi în Anglia.  

Potrivit britanicilor, cei mai mulți dintre imigranții proveniți din țara noastră ajung acolo ilegal, motiv pentru care sunt nevoiți să doarmă pe stradă sau în parcuri și comit numeroase infracțiuni sau înșelăciuni.

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Anda Adam și soțul ei au divorțat fără ca nimeni să știe?! Aceste detalii i-au...
Inchide