Procurorul general al Americii vrea pedepsirea Black Lives Matter și ANTIFA! William Barr le declară război protestatarilor violenți! – Galerie FOTO și VIDEO

Redactor:
Marius Olaru

Pe zi ce trece devine tot mai clar că manifestațiile violente din SUA nu vor mai continua pentru mult timp. Procurorul general al Americii vrea pedepsirea Black Lives Matter și ANTIFA și pune presiune pe subordonații săi să declanșeze anchete împotriva acelor protestatari violenți!

Președintele Donald Trump a amenințat în dese rânduri cele două mișcări de stradă, însă abia acum lucrurile devin serioase. William Barr, nimeni altul decât secretarul Justiției de la Washington, le-a transmis procurorilor federali să facă uz de o lege care pedepsește actele de revoltă, în felul acesta putându-i pune sub acuzare pe manifestanţii care comit violenţe.

Violențele din SUA, în state controlate de guvernatorii Partidului Democrat

Barr este unul dintre stâlpii administraţiei Trump, personaj apropiat de președinte și un foarte apreciat procuror. Miercuri, toată presa mainstream din SUA, de la Wall Street Journal la CNN și NBC, a relatat despre discuțiile telefonice purtate de procurorul general al Americii cu subordonații săi. Cum cele mai multe violențe au loc în statele controlate de guvernatori ai Partidului Democrat, Donald Trump și-a axat campania electorală pe promisiunea că, dacă va câștiga un nou mandat, va reinstaura „legea şi ordinea” în toată ţara.

Pe acest fond, procurorul general al Americii insistă de câteva zile asupra unui răspuns puternic al guvernului federal. Asta, chiar dacă, arată mass-media, majoritatea crimelor şi a infracţiunilor comise ţin de justiţia locală din cele 50 de state. William Barr le-ar fi cerut procurorilor federali să ia în considerare puneri sub acuzare în baza unei legi rar utilizate, care pedepseşte actele de revoltă împotriva guvernului. Totuși, vorbim despre un text de lege extrem de dificil de aplicat, mai ales într-o ţară în care Constituția garantează libertatea de exprimare. De exemplu, ultimele puneri sub acuzare pentru „revoltă” datează din 2012 și, deși ele au vizat câteva miliţii armate din Michigan (grupări din crima organizată), s-au încheiat cu neînceperea urmării penale!

Până în prezent, aproximativ 300 de persoane au fost deja arestate şi puse sub acuzare de justiţia federală, în special pentru incendierea clădirilor federale ori agresiuni asupra unor agenţi federali. De la moartea lui George Floyd încoace, SUA se confruntă cu o serie de violențe nemaiîntâlnite.

George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
FOTO. Daniela Crudu, într-o lenjerie intimă sumară! Fanii au lăudat trupul care se vedea complet
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
ALERTĂ pe aeroportul Otopeni! Aproximativ 200 de pasageri în pericol
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
EXCLUSIV: Cum încearcă Dincă să își scape familia basma curată. Șocant ce s-a aflat!
VOT ALEGERI LOCALE 2020. Tot ce trebuie să ştii: cum afli secţia de votare şi...
Alegeri locale 2020. Cum trebuie pusă ștampila pentru ca votul să fie valabil și cum...
George Burcea și Viviana Sposub şi-au oficializat relaţia! Au plecat în vacanţă, nu înainte de...
Ce fac musulmanii în noaptea nunţii, în dormitor. Tradiția care a șocat întreaga lume
Descoperire de PROPORȚII! Au reconstruit fața unei MUMII și au răsturnat tot ce știam despre...
Andreea Marin și iubitul ei au dat vestea cea mare după atâta timp! Fanii i-au...
Ce să NU faci la alegeri, dacă vrei să te protejezi de infectarea cu noul...
Livian și Bianca, din nou împreună? Filmarea care i-a pus pe jar pe fanii celor...
Poți face infarct de la prea multă bucurie? 5 cauze mai puţin cunoscute ale infarctului...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Un om de afaceri care l-a depăşit cândva pe Bill Gates şi a fost cel...
Inchide