Protest al angajaților Băncii Mondiale: „Există o atmosferă dominată de teamă”

Redactor:
Silviu Bănilă
Revoltă cu fluturași la Banca Mondială. Angajații spun că sunt terorizați de președintele Jim Yong Kim

Fluturașul, denumit „Yellow Flyer No.3 – Fluturașul galben numarul 3″, îi îndeamnă pe angajați să își abandoneze posturile și să se adune în fiecare joi în sala de conferințe a Băncii Mondiale, pentru a vorbi despre problemele instituției.

Actualul președinte al Băncii Mondiale este nepopular în rândul angajaților, care se plâng de stilul său de conducere. „Există o atmosferă dominată de teamă. Angajații se tem că vor fi concediați, dacă nu sunt de acord cu Kim”, explică un angajat al Băncii Mondiale, sub protecția anonimatului.

„Cred ca angajații îl consideră nepotrivit pentru funcția deținută, chiar superficial, narcisist. Kim promite mult și face puțin”, adăugat acesta. Președintele Kim este acuzat că ar fi demarat o reformă opacă și lipsită de substanță.

Angajații susțin că președintele Kim a concediat câțiva manageri buni, a tăiat beneficiile angajaților și dorește să reducă bugetul instituției, în timp ce irosește banii pe consultanții externi și bonusurile șefilor.

Fluturașii au început să apară în instituție in urmă cu o lună, prilej cu care angajații s-au mobilizat pentru a-l obliga pe președintele Kim să comunice direct cu ei.

Banca Mondială, a cărei menire este să combată sărăcia globală, este condusă de Jim Yong Kim din anul 2012. Șeful instituției a fost numit în funcție de însuși președintele american Barack Obama.

Inchide