Proteste pro-democrație la Hong Kong în ultimele orele ale anului 2019 / Autoritățile au anulat spectacolul de artificii, pentru prima dată în ultimul deceniu

Proteste pro-democrație la Hong Kong în ultimele orele ale anului 2019 / Autoritățile au anulat spectacolul de artificii, pentru prima dată în ultimul deceniu
Publicat: 31/12/2019, 20:25
Hong Kong a intrat în 2020 fără tradiționalul foc de artificii, pentru prima dată în ultimii 10 ani. Protestele au continuat chiar și în ultimele ore ale lui 2019
Hong Kong a intrat în 2020 fără tradiționalul foc de artificii, pentru prima dată în ultimii zece ani. Metropola din sudul Chinei, cu 7 milioane de locuitori, a fost zguduită anul acesta de numeroase proteste violente, iar manifestanții au ocupat străzile inclusiv în ultimele ore ale lui 2019.
Mii de manifestanți au blocat pentru scurt timp unul dintre marile bulevarde din Hong Kong, formând un lanț uman și cerând oamenilor să nu renunțe la lupta pentru democrație în 2020. Cel puțin o persoană a fost arestată, potrivit channelnewsasia.com.
Aceeași sursă informează că tradiționalul foc de artificii cu care Hong Kong marca intrarea în noul an a fost anulat de autorități, din motive de securitate. O „Simfonie a luminilor” a fost în schimb plănuită, cu proiecții pe cele mai înalte clădiri ale orașului, la intrarea în 2020.
De obicei, portul Victoria era luminat de focuri de artificii și coregrafii cu fascicule de lumină gândite astfel încât profilul spectaculos al orașului să fie pus în valoare.
Unele dintre cele mai ample proteste izbucnite în 2019 au fost organizate în Hong Kong. Acestea au fost declanșate în cursul verii ca reacție la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Protestele din Hong Kong au fost adesea marcate de incidente violente între protestatari și forțele de ordine, care au folosit în repetate rânduri gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a dispersa mulțimile de manifestanți. Rezultatele scrutinului districtual care a avut loc în Hong Kong în luna noiembrie au arătat susținere pentru protestatari, victoria fiind de partea partidelor prodemocrație. Manifestanții au primit de asemenea și susținerea Statelor Unite, ceea ce a dus la tensionarea relațiilor deja fragile între Washington și Beijing.
Samoa, părți din Kiribati și Tonga din Oceania au fost primele locuri din lume care au trecut în anul 2020. A urmat Noua Zeelandă și Australia, printre altele.
Ultimele regiuni de pe Glob care vor spune „La mulți ani, 2020!” vor fi insulele Howland și Baker, la 25 de ore după Auckland.
Site-ul https://www.timeanddate.com/counters/multicountdown.html arată în timp real cum trec secundele până la venirea Anului Nou pe toate continentele.

Autoritățile au anulat spectacolul de artificii, pentru prima dată în ultimul deceniu, citând motive de securitate.

În schimb, este planificată o „Simfonie a Luminilor”, care implică proiecții laser pe cei mai înalți zgârie-nori ai orașului după Revelion, la ora României 18:00.

Protestele de la Hong Kong au izbucnit în cursul verii ca reacție la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală.

Demonstrațiile au fost adesea marcate de incidente violente între protestatari și forțele de ordine, care au folosit în repetate rânduri gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a dispera mulțimile de manifestanți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Patru sulițe aborigene, returnate Australiei după 250 de ani