Pui creat prin imprimare 3D, în meniul unui celebru lanț de restaurante fast-food! Produsul va avea exact gustul şi textura cărnii

Pui creat prin imprimare 3D, în meniul unui celebru lanț de restaurante fast-food! Produsul va avea exact gustul şi textura cărnii
Publicat: 20/07/2020, 16:49
Actualizat: 20/07/2020, 18:15

Celebrul lanţ de restaurante de tip fast-food KFC a anunțat, recent, că vrea să combată eventualele probleme de aprovizionare cu carnea de pui, precum cele avute în urmă cu doi ani, în Marea Britanie, prin realizarea unor pui cu ajutorul imprimantelor 3D.

Termenul folosit de Kentucky Fried Chicken (KFC) este de bioimprimare 3D, iar asta ar însemna să combine celule de pui şi plante pentru a reproduce exact gustul şi textura cărnii de pui.

KFC are un parteneriat cu o companie rusească denumită 3D Bioprinting Solutions, pentru acest proiect, fiind însă un proces puţin mai complicat decât simpla imprimare 3D a unor obiecte.

Cei de la 3D Bioprinting vor oferi tehnologia, iar KFC va pune la dispoziţie ingredientele, inclusiv reţeta sa de condimente secretă, parte a motivului pentru care KFC este acum un lanţ global.

De altfel, clienţii din Moscova vor fi primii care vor testa puiul printat 3D, produsul fiind aşteptat să intre în meniul lanţului de fast-food în această toamnă, scrie Adevărul, care citează Slashgear.

Care sunt beneficiile acestei metode

Beneficiile unei astfel de metode sunt multiple, în plan economic și etic, dar mai ales pentru mediul înconjurător.

Găinile nu ar mai fi ucise, astfel, iar carnea creată la imprimantă 3D ar păstra aceiaşi nutrienţi şi microelemente, fără aditivii pe care carnea de pui îi conţine în mod normal.

Realizarea cărnii din astfel de celule ar trebui să aibă un impact redus asupra mediului înconjurător şi reduce energia utilizată la jumătate.

Totuşi, succesul unei astfel de iniţiative depinde de capacitatea sa de a recrea întocmai gustul şi aspectul original, iar KFC promite că se va reproduce exact gustul şi textura cărnii de pui.

Totuși, acest concept nu este nou, ciocolata fiind deja imprimată 3D.

KFC, criticat după o reclamă în care doi minori se uită la decolteul unei tinere. „Ne cerem scuze…”

KFC și-a cerut scuze, la începutul acestui an, pentru o reclamă difuzată în Australia, care prezintă doi băieți, „vrăjiți” de sânii unei femei, care își ajustează decolteul.

KFC a prezentat scuze după ce Collective Shout, un grup australian care luptă împotriva obiectificării femeii, a criticat dur reclama cu pricina.

În reclama de 15 secunde, o tânără își verifică ținuta în geamul fumuriu al unei mașini, fără să-și dea seama că înăuntru sunt tinerii pasageri.

Femeia își aranjează sânii și băieții se uită încântați la scenă, în timp ce mama lor îi privește dezgustată, de pe locul șoferului. Apoi, tânăra își verifică și fundul, într-o ținută foarte provocatoare…

A fost scandal și în România, după o reclamă KFC filmată la Târgoviște și difuzată în Germania

În urmă cu cinci ani, după ce au provocat un scandal uriaș cu clipul filmat la Târgoviște, în care apare un pitic nud pe turnul Chindiei, KFC Germania și-a cerut scuze si a susținut că ideea clipului era „nebunia” și în niciun caz nu a urmărit să denigreze orașul sau simbolurile sale.

„Nu ne-am imaginat niciodată că vom aduce ofense locuitorilor din Târgoviște și dorim să le cerem scuze pentru că am făcut-o. Ce s-a întâmplat? Pentru campania noastră publicitară, „Das glaub” ich jetzt nicht!” („Nu-mi vine să cred!”) am filmat o reclamă TV în orașul Târgoviște din România, pentru a fi ulterior difuzată doar în Germania. Din păcate, acest spot a ofensat și a creat nemulțumiri în rândul oficialilor orașului și locuitorilor din Târgoviște. Ne pare rău pentru acest lucru și regretăm situația creată. În niciun moment nu ne-am dorit să denigrăm orașul Târgoviște sau România”, se arată într-un punct de vedere KFC Germania, transmis paginademedia.ro.

Primarul din Tâgoviște, Daniel Cristian Stan, transmitea atunci către KFC, printr-o scrisoare deschisă, că va da firma în judecată dacă nu retrage clipul publicitar filmat în Turnul Chindiei, edilul considerând că acesta afectează „emblema de secole” a orașului.

„Ideea spotului nostru a fost „nebunia”, în linie cu motto-ul campaniei „Nu-mi vine să cred!”. Am dorit să prezentăm o situație exagerată, absurdă, cum ar fi un bărbat gol sărind într-o găleată mică. Conceptul a fost să atragem atenția asupra prețului absurd de mic al ofertei noastre. Spotul are menirea de a fi la fel de provocator ca și prețul, doar pentru consumatorii germani, dar în niciun fel ofensator pentru orașul Târgoviște, locuitorii acestuia sau poporul român. Îi rugăm pe locuitorii din Târgoviște să ne accepte scuzele”, se mai arată în comunicat.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...