• Publicat:
Internațional

Putin avertizează SUA: Egoismul economic ar putea provoca războaie comerciale și poate chiar reale

Putin avertizează SUA: Egoismul economic ar putea provoca războaie comerciale și poate chiar reale
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat vineri Statele Unite că egoismul economic fără margini, impus cu forța altor țări, ar putea provoca războaie comerciale și poate chiar reale, informează agenția de știri Reuters.

Cu ocazia Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, liderul de la Kremlin a acuzat statele occidentale, în mod special Washingtonul, de protecționism și concurență neloială.

În mod specific, Putin s-a referit la eforturile SUA de a împiedica proiectul gazoductului Nord Stream 2, între Rusia și Germania, ocolind Polonia, Ucraina și țările baltice.

Oponenții proiectului consideră că în cazul în care gazul rusesc nu va mai tranzita teritoriul ucrainean, Moscova probabil va alimenta conflictul separatist din estul Ucrainei, astfel existând chiar riscul izbucnirii unui război deschis între Ucraina și Rusia.

Liderul de la Kremlin a declarat că lumea riscă să alunece într-o eră în care „regulile internaționale generale vor fi schimbate cu legi administrative și mecanisme legale de către un stat sau un grup influent de țări, așa cum din păcate se comportă Statele Unite, răspândindu-și jurisdicția asupra întregii lumi”.

Vladimir Putin a mai afirmat că egoismul economic fără margini, impus cu forța altor țări „este calea spre conflicte nesfârșite, războaie comerciale și poate nu doar războaie comerciale”.

 

×
Inchide