• Publicat:
Internațional

Putin, despre relația dintre Trump și Kim Jong Un: „Vom încerca să ajutăm cât de mult putem”

Putin, despre relația dintre Trump și Kim Jong Un: „Vom încerca să ajutăm cât de mult putem”
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat vineri că Moscova dorește să ajute la reluarea dialogului între președintele SUA, Donald Trump, și liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, în încercarea de a soluționa criza cauzată de programul nuclear al Phenianului, informează site-ul agenției Tass.

Liderul de la Kremlin s-a întâlnit în aprilie pentru prima oară cu Kim Jong Un, afirmând la acel moment că garanțiile de securitate oferite de SUA probabil nu vor fi suficiente pentru a convinge regimul de la Phenian să renunțe la arsenalul nuclear.

„Sper foarte mult că președintele Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un vor reuși să reia contactele în viitorul apropiat și să pună în mișcare aceste proces”, a declarat Putin la sesiunea plenară a Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg.

„Vom încerca să ajutăm cât de mult putem”, a completat președintele Rusiei.

„Desigur, rolul principal ar trebui să fie jucat de țările angrenate în dispută, Statele Unite și Coreea de Nord”, a subliniat Vladimir Putin.

Tensiunile între Washington și Phenian s-au intensificat după eșecul summitului de la Hanoi dintre Donald Trump și Kim Jong-un, în contextul în care Statelor Unite au cerut Coreei de Nord să renunțe la programul său nuclear, în timp ce Phenianul cere eliminarea sancțiunilor ce vizează regimul.

 

 

 

 

×
Inchide