LIVE UPDATE | Război Israel-Hamas: Armata israeliană va implementa pauze umanitare locale / O dronă a lovit un imobil din orașul israelian Eilat

LIVE UPDATE | Război Israel-Hamas: Armata israeliană va implementa pauze umanitare locale / O dronă a lovit un imobil din orașul israelian Eilat
Publicat: 09/11/2023, 08:23
Actualizat: 09/11/2023, 21:11
21:07

Cel puțin 14 palestinieni au fost uciși în confruntări militare produse în Cisiordania

Cel puțin 14 palestinieni au fost uciși, joi, în confruntări cu armata israeliană produse în tabăra de refugiați din Jenin, în Cisiordania, anunță Ministerul Sănătății din cadrul Autorității Palestiniene.

21:07

Autoritatea Palestiniană este favorabilă asumării controlului asupra Fâșiei Gaza în anumite condiții

Autoritatea Palestiniană a transmis Administrației Joseph Biden că este deschisă unui rol de guvernare în Fâșia Gaza, după eventuala înlăturare de la putere a grupului islamist Hamas de către armata israeliană, dacă Statele Unite asumă angajamente clare în favoarea potențialei aplicări a soluției coexistenței a două state, israelian și palestinian.

Citește articolul AICI

20:32

SUA confirmă prăbușirea unei drone MQ-9 Reaper în urma unui atac al insurgenților huthi

O dronă americană de tip MQ-9 Reaper a fost doborâtă în largul coastelor Yemenului de insurgenții huthi din Yemen, a confirmat, joi, Departamentul Apărării de la Washington.

Citește articolul AICI

18:41

Israelul va implementa pauze umanitare de câteva ore în Fâșia Gaza

Guvernul Israelului a acceptat solicitările Statelor Unite de a întrerupe timp de câteva ore atacurile asupra teritoriului palestinian Fâșia Gaza, anunță Președinția SUA.

”Am fost informați de israelieni că vor fi oprite operațiunile militare în anumite zone, în cursul unor pauze, iar procesul va începe astăzi. Înțelegem că Israelul va începe să implementeze pauzele de patru ore în zone din nordul Fâșiei Gaza”, a declarat John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Națională de la Casa Albă.

Citește articolul AICI

17:01

Un imobil din orașul Eilat a fost lovit de o dronă

O dronă civilă a lovit, joi, o clădire din orașul Eilat, situat în sudul Israelului.

”A fost lovit un imobil civil din Eilat. Identitatea dronei și detaliile incidentului nu se cunosc, deocamdată”, anunță armata israeliană, conform cotidianului Le Monde.

16:59

Directorii agențiilor secrete CIA și Mossad se află în Qatar

William Burns, directorul Agenției Centrale pentru Informații din SUA (CIA), se află la Doha împreună cu omologul său din cadrul Serviciului israelian de spionaj Mossad, David Barnea, pentru discuții cu premierul Qatarului, Mohammed Al Thani, în cadrul eforturilor de eliberare a ostaticilor din Fâșia Gaza.

Citește articolul AICI

15:19

Macron vrea ”pauze umanitare” imediate în Fâșia Gaza

”În momentul de față, trebuie să acționăm pentru protejarea civililor. În acest sens, este necesară o pauză umanitară foarte rapid și trebuie să depunem eforturi pentru un armistițiu, este indispensabil și trebuie să poată deveni posibil”, a afirmat Emmanuel Macron.

Citește articolul AICI

12:42

Fabrică de armament a Hamas, descoperită în Gaza lângă dormitorul unui copil

Armata israeliană (IDF) susține că în Gaza a descoperit o fabrică de armament chiar lângă dormitorul unui copil. Este vorba despre o fabrică improvizată care era utilizată de Hamas, potrivit Sky News.

Militarii din Israel au descoperit o fabrică de armament într-o casă din Gaza. Aceasta era folosită de membrii Hamas pentru producția și depozitarea anumitor tipuri de arme.

Unitatea a fost găsită „chiar lângă un dormitor de copii” în Gaza, a anunțat IDF. Armata a prezentat o serie de imagini care arată o serie de componente, probabil ale unor drone, notează Mediafax.

Unitatea se afla și „în imediata apropiere a școlilor” din centrul cartierului Sheikh Radwan din nordul Gaza.

Afirmațiile nu au putut fi verificate din surse independente.

12:35

Cate Blanchett cere „eliberarea imediată a tuturor civililor ţinuţi ostatici”

Actriţa australiană Cate Blanchett, ambasadoarea bunăvoinţei pentru agenţia ONU pentru refugiaţi (UNHCR), i-a îndemnat miercuri pe deputaţii europeni să se opună „miturilor periculoase” care alimentează „frica” şi politicile anti-imigraţie.

Adresându-se Camerei de la Bruxelles, ea a început prin a se referi la războiul dintre Israel şi Hamas, reluând apelul UNHCR pentru „încetarea imediată a focului şi eliberarea imediată a tuturor civililor ţinuţi ostatici”, în aplauzele adunării, relatează News.ro.

„Conflictul a costat, şi continuă să coste, mii de vieţi nevinovate”, a adăugat ea.

12:02

Punctul de trecere de la Rafah a rămas închis joi, din cauza împotrivirii Hamas

Punctul de trecere a frontierei Rafah, singurul pe unde se poate ieşi din Fâşia Gaza către Egipt, era încă închis joi dimineaţă, întrucât, potrivit BBC, Hamas spune că doreşte ca mai multe persoane rănite să poată ieşi din Gaza înainte de a permite ieşirea mai multor cetăţeni străini – printre care se numără şi câteva zeci de români.

Punctul de trecere dintre Gaza şi Egipt – prin care au intrat convoaiele de ajutor şi au ieşit cetăţenii străini şi persoanele rănite – a fost, de asemenea, închis miercuri pentru persoane, au declarat agenţiile ONU. Acestea au precizat că punctul de trecere a fost închis din motive nespecificate, conform News.ro.
11:27

VIDEO IDF l-a ucis pe șeful unității de rachete antitanc din cadrul Brigăzii Centrale a taberelor Hamas

IDF transmite că l-a ucis pe șeful unității de rachete antitanc din cadrul Brigăzii Centrale a taberelor Hamas

Un avion de luptă IDF l-a ucis pe Ibrahim Abu-Maghsib, șeful unității de rachete antitanc a Hamas din Brigada Centrale de lagăre. Ca parte a atribuțiilor sale, Maghsib a direcționat și efectuat numeroase lansări de rachete antitanc îndreptate către civilii israelieni și soldații IDF, au transmis forțele israeliene, într-un comunicat.

În plus, IDF a spus că a localizat o fabrică Hamas de producție de drone și un depozit de arme în interiorul unei clădiri rezidențiale din Gaza.

„Soldații IDF au descoperit o instalație de producție și depozitare a armelor Hamas, folosită pentru a produce și depozita UAV-uri și arme. Situl era situat într-o clădire rezidențială, în imediata apropiere a școlilor din centrul cartierului Sheikh Radwan din nordul Gazei”, a adăugat IDF.

07:45

19 morţi în urma unui atac aerian israelian asupra unei case din tabăra de refugiaţi din Jabalia

Cel puţin 19 persoane au fost ucise miercuri într-un raid aerian israelian asupra unei case din apropierea unui spital din tabăra de refugiaţi Jabalia din nordul Gaza, a anunţat Ministerul de Interne din Gaza, scrie The Guardian.

Israelul nu a făcut niciun comentariu imediat şi nu a oferit detalii cu privire la atacul raportat, care, dacă se confirmă, ar fi al treilea atac asupra celei mai mari tabere de refugiaţi din Gaza într-o săptămână.

The Guardian nu a verificat acest lucru în mod independent.

Atacurile aeriene israeliene au devastat părţi din Jabalia la 31 octombrie şi 1 noiembrie, ucigând cel puţin 195 de civili, potrivit Ministerului Sănătăţii condus de Hamas.

07:23

Zeci de mii de palestinieni au fugit pe jos din nordul Fâşiei Gaza

Zeci de mii de palestinieni au fugit miercuri din nordul Fâşiei Gaza, au anunţat Forţele de Apărare ale Israelului, în timp ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat cu privire la „tendinţe îngrijorătoare” în ceea ce priveşte riscul de îmbolnăvire în teritoriu, după săptămâni de atacuri aeriene israeliene.

Exodul accelerat a avut loc în timp ce forţele israeliene s-au apropiat de centrul oraşului Gaza, lansând bombardamente intense, şi au afirmat că Hamas a pierdut controlul asupra nordului teritoriului.

Printre cei care au fugit din calea asaltului terestru tot mai extins al Israelului se numără copii, persoane în vârstă şi persoane cu dizabilităţi, iar cei mai mulţi au mers pe jos cu un număr minim de bunuri, a declarat ONU, citat de News.ro.

Mulţi dintre ei purtau steaguri albe improvizate, de teamă că ar putea fi ţinta unor atacuri.

A fost a cincea zi consecutivă în care FDI a deschis o fereastră de evacuare, iar numărul persoanelor care au fugit spre sud a crescut în fiecare zi.

SUA au lovit un obiectiv legat de Iran aflat pe teritoriul Siriei

Ziua 34 de conflicte militare între Israel și Hamas. Statele Unite au lovit o „unitate de depozitare a armelor” în Siria care are legătură cu Iranul, în răspuns la atacurile împotriva personalului american, a declarat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, relatează AFP.

Atacurile împotriva obiectivelor americane au crescut în Siria şi Irak în contextul războiului din Gaza, SUA oferind sprijin militar Israelului.

„Forţele militare americane au efectuat o lovitură de autoapărare asupra unui obiectiv din estul Siriei, folosit de Corpul gardienilor revoluţiei islamice şi de grupuri afiliate”, a precizat şeful Pentagonului într-un comunicat, citat de Agerpres.

„Aceasta lovitură a fost efectuată de două avioane F-15 americane împotriva unui depozit de arme”, a menţionat el.

Lovitura este „un răspuns la o serie de atacuri împotriva personalului american din Irak şi Siria”, atacuri atribuite forţelor pro-iraniene prezente, ca şi armata americană, în aceste două ţări.

Acesta este al doilea atac american în Siria în decurs de două săptămâni.

Nouă oameni au murit (ONG)

Nouă persoane care aveau legături cu grupuri susţinute de Iran au fost ucise joi într-un atac american la Deir Ezzor, în estul Siriei, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

„Nouă persoane care lucrau pentru grupuri susţinute de Iran au fost ucise în atacuri americane asupra unor obiective folosite de grupuri pro-iraniene”, a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahman, directorul OSDO, cu sediul în Regatul Unit şi care are o vastă reţea de surse în Siria.

Citește AICI evoluțiile de pe câmpul de luptă dintre Israel și Hamas din ziua precedentă

Vă recomandăm să citiți și:

VIDEO | Luminița Odobescu: Toți cei 260 de cetățeni care au cerut evacuarea se află pe liste, cu aprobările necesare

MAE: Alți 51 de români din Gaza şi membrii familiilor lor vor putea tranzita punctul de trecere a frontierei de la Rafah, pentru a intra în Egipt

Granița de la Rafah s-a închis din nou. 51 de cetățeni români rămân cel puțin încă o zi captivi în Gaza

SURSE | Cetățenii români refugiați din Gaza vor fi interogați și MONITORIZAȚI de serviciile secrete. Miza, securitatea UE și NATO

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Legenda Iepurașului de Paști - o tradiție prezentată de un teolog creștin!
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Samuel Colt, inventatorul revolverului. „Oamenii buni din această lume sunt foarte departe de a fi...