Războiul comercial dintre SUA și China: Donald Trump transmite că au fost făcute progrese în negocierile cu Beijingul

Războiul comercial dintre SUA și China: Donald Trump transmite că au fost făcute progrese în negocierile cu Beijingul
Publicat: 21/09/2019, 07:53

„Voi spune acest lucru: facem progrese impresionante cu China”, a declarat Donald Trump.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat vineri seară că nu are nevoie de un acord comercial cu Beijingul înaintea scrutinului prezidențial programat în SUA în 2020.

Statele Unite au impus o serie de taxe vamale pentru importurile din China, Beijingul introducând măsuri similare în contextul disputelor comerciale.

Președintele american le-a transmis miercuri oficialilor chinezi că dacă acordul va fi încheiat după alegerile din SUA, termenii vor fi mult mai duri decât dacă acordul ar fi încheiat acum.

Președintele SUA, Donald Trump, a amânat săptămâna trecută majorarea tarifelor vamale aplicate unor importuri din China în valoare de 250 de miliarde de dolari, ca un „gest de bunăvoință”.

Trump a precizat pe Twitter că majorarea cu 5% a taxelor vamale, programată pentru 1 octombrie, va fi amânată timp de două săptămâni.

Președintele american a menționat că amânarea a fost solicitată de China și că Beijingul va face o mișcare similiră pentru a reduce tarifele aplicate unor importuri americane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase