REGINA ar putea fi EVACUATĂ în cazul unor REVOLTE pe tema BREXIT. Plan de urgență din timpul Războiului Rece, reactivat în Marea Britanie

REGINA ar putea fi EVACUATĂ în cazul unor REVOLTE pe tema BREXIT. Plan de urgență din timpul Războiului Rece, reactivat în Marea Britanie
Publicat: 03/02/2019, 13:20
Actualizat: 25/03/2019, 21:54

„Aceste planuri de evacuare de urgență au existat încă din timpul Războiului Rece, dar acum au fost reactivate în cazul unor tulburări civile în urma unui Brexit fără un acord”, a relatat publicația Sunday Times, citând o sursă anonimă din cadrul Guvernului de la Londra.

Planurile de urgență prevăd mutarea familiei regale, inclusiv a reginei Elizabeth a II-a a, în locații sigure, departe de Londra.

Queen Elizabeth to be evacuated in case of Brexit unrest: media https://t.co/hAoxekRn0t pic.twitter.com/muwxzqm19e

— Reuters Top News (@Reuters) February 3, 2019

Reprezentanți ai mediului de afaceri din Marea Britanie au avertizat că rețeaua de aprovizionare ar putea fi perturbată de noile proceduri vamale, existând inclusiv riscul unei penurii de alimente și medicamente.: „Un Brexit fără acord înseamnă că părăsim absolut toate instituțiile europene, iar cu o zi după ieșirea din UE, trebuie să avem versiuni britanice ale tuturor acestor instituții, deci ne trebuie o agenție pentru medicamente, alta pentru produse chimice, etc. UnBrexit fără acord ar reprezenta o catastrofă absolută. În dimineața de 30 martie totul ar trebui să fie pregătit. Trebuie s-o luăm de la zero cu toate”, suține Gina Miller, om de afaceri.

Pe de altă parte, parlamentarul conservator Jacob Rees-Mogg, un susținător marcant al Brexit, a declarat pentru Mail on Sunday că aceste planuri indică o panică nefondată a oficialilor în legătură cu un Brexit fără acord, menționând că membrii familiei regale au rămas la Londra chiar și în timpul bombardamentelor germane din cursul celui de-al Doilea Război Mondial.

Lipsa unui acord cu UE ar genera pentru Marea Britanie efectemai gravedecât criza financiară. Economia Marii Britanii riscă să fie afectată mai grav decât în timpul crizei financiare, în cazul în care retragerea țării din Uniunea Europeană se va produce „în moddezordonat”. Într-un raport de evaluare, Banca Angliei avertiza că economia Marii Britanii riscăsă se diminueze cu 8%în doar un an, comparativ cu 6,25% în timpul crizei financiare, din cauzalipsei de credibilitatea Londrei pe piețele financiare și aîntârzierilorîn procedurile vamale. Rata șomajului riscă să atingă nivelul de7,5%.

În cazul unui Brexit produs „în moddezordonat”, valoarea lirei sterline ar putea scădea cu25%- ajungând aproape la paritate cu dolarul – inflația ar atinge6,5%, ratele dobânzii de politică monetară vor crește, iar prețurile locuințelorvor scădea cu 30%în Marea Britanie. Un „Brexit dezordonat” presupune revenirea Marii Britanii la reglementările generale ale Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), lipsa unor tratate comerciale bilaterale până în anul 2022 și pierderea accesului Londrei la acordurile Uniunii Europene cu țări terțe. În cazul unui „Brexit cu efecte negative” – în care Marea Britanie va păstra accesul doar la unele acorduri UE cu națiuni terțe – PIB-ul britanic ar putea scădea cu3%în următorii cinci ani, prețurile caselor se vor diminua cu14%, iar rata șomajului va atinge5,75%, precizează Banca Angliei. Dacă Marea Britanie va putea menține o „relație apropiată” cu UE, economia britanică va scădea cu doar 1%. O relație „mai puțin apropiată” cu Uniunea Europeană post-Brexit va genera pentru Marea Britanie o scădere a PIB-ului cu3,75%. „Acestea suntscenarii, nu prognoze, și ilustrează cese poateîntâmpla, nu ceea ce este cel maiprobabilsă se întâmple. Aceste scenarii evidențiază impactul Brexit în funcție de direcția, magnitudinea și viteza reducerii deschiderii economiei britanice”, a explicat Mark Carney, guvernatorul Băncii Angliei.

Oficialii din Guvernul britanic au început „să lucreze serios” pentru a menține Marea Britanie în uniunea vamală a Uniunii Europene, ca metodă de salvare a acordului pentruBrexit, au declarat mai multe surse guvernamentale.

Mai mulți parlamentari încearcă să o determine pe Theresa May, prim-ministrul Marii Britanii, să accepte să rămână în uniunea vamală, pentru a obține susținerea Partidului Laburist în ceea ce privește acordul pentruBrexit.

„Se lucrează serios pe această problemă. Trebuie să fim pregătiți dacă situația merge în această direcție”, au declaratOficialii din Guvernul britanic.

Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, dorește ca Marea Britanie să rămână într-o uniune vamală cu Uniunea Europeană dupăBrexit, contrar dorinței premierului Theresa May, care cosideră că acest lucru va împiedica Marea Britanie să obțină acorduri internaționale independente.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, cere Uniunii Europene renegocierea Acordului pe temaBrexit, deși Bruxellesul a exclus această posibilitate. Theresa May le-a transmis celorlalți membri ai Guvernului de la Londra că vrea să ceară redeschiderea negocierilor cu UE.

Uniunea Europeană va introduce controale vamale la frontiera dintre Irlanda și provincia britanică Irlanda de Nord în cazul în care Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar fără un acord privind viitoarea relație bilaterală.

AcordulBrexitelaborat de Guvernul Theresa May și Bruxelles prevede reciprocitate în privința libertății de circulație, o perioadă de tranziție post-Brexit, menținerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord și păstrarea aranjamentelor comerciale.

Ambasadorii la UE au convenit ca, dupăBrexit, cetățenilor din Regatul Unit care vin în spațiul Schengen pentru o ședere de scurtă durată, 90 de zile într-o perioadă oarecare de 180 de zile, să li se acorde posibilitatea de a călători fără viză, se arată într-un comunicat al Consiliului UE.

În conformitate cu normele UE, scutirea de viză se acordă în condiții de reciprocitate. Guvernul Regatului Unit a afirmat că nu intenționează să solicite viză cetățenilor din UE care călătoresc în Regatul Unit pentru șederi de scurtă durată, menționează sursa citată.

În cazul în care Regatul Unit ar introduce obligativitatea deținerii unei vize pentru cel puțin un stat membru, s-ar aplica mecanismul de reciprocitate existent, iar cele trei instituții și statele membre s-ar angaja să ia fără întârziere măsuri în sensul aplicării mecanismului.

Politica în materie de vize față de cetățenii țărilor terțe care intră în spațiul Schengen pentru o ședere de scurtă durată este reglementată în cadrul legislației UE.

În temeiul normelor existente, toți resortisanții țărilor terțe sunt incluși pe una dintre următoarele două liste: resortisanți ai țărilor terțe care trebuie să dețină viză și resortisanți ai țărilor terțe scutiți de această obligație. DupăBrexit, Regatul Unit – ca țară terță – va trebui să figureze pe una dintre aceste două liste.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU